Norges beste øl?

Er dette Norges beste øl? Det er hvert fall en meget sterk utfordrer, hvis noen mener at de har et bedre øl / vet om et bedre si gjerne i fra, så smaker jeg med glede!
Jeg snakker selvfølgelig om Nøgne Ø Dark Horizon 5 2015. (dessverre utsolgt)

Det er Grimstadbryggeriet Nøgne Ø som har lagd denne flotte flasken i et begrenset opplag som kom for første gang i 2007. 15.000 0.5 l. flasker i 2015-årgang er i omløp og det er som dere sikkert skjønner den 5. årgangen.
De ulike årgangene har samme stil, men oppskriften er litt endret. De endrer litt på maltskjemaet samt måten de tilsetter kaffe og sukker.

Ryktene sier at dette er den 5. og siste årgangen av Dark Horizon, vi får håpe det motsatte. Denne imperial stouten på hele 16% har inntatt nordmenns hjerter og jeg håper at Nøgne Ø tar til fornuften å produserer mange årganger i årene som kommer.

Ølet er sort som natta på utseende med et fint skumlag. Den har en intens og kompleks aroma av ristet malt, kaffe, mokka, tørket frukt, vanilje og mørk sjokolade. Den har en utrolig flott fylde, en kraftig og kompleks smak med samme toner som på aromaen. Lang, varmende og deilig ettersmak.

Du trenger verken kaffe, avec eller dessert etter maten med denne, Dark Horizon er alt i ett. Helt enkelt nydelig. En av få øl som er verd den høye prisen. Vi krysser fingrene for at denne godbiten kommer tilbake i nytt opplag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..