Revolusjon fra Moldova.

Dagens vin er fra Moldova, et land jeg ikke har erfaring med vinmessig (eller på andre måter for øvrig), jeg liker jo å prøve viner fra såkalte «nye» land, det er spennende. For de som ikke er så kjent geografisk så ligger Moldova klemt mellom Ukraina i nord og Romania i sør og tro det eller ei så er det ganske kjent for vin (og vodka…), kartet under viser hva som er tilgjengelig:

moldova

Når jeg skrev at Moldova var et nytt vinland mente jeg at det var et nytt vinland for meg, forskere har funnet bevis for at moldoverne har lagd vin for så lenge siden som 3000 år før Kristus… De dyrker vin i de sørlige områdene i landet og rundt hovedstaden Kisjinjov som faktisk ligger på samme breddegrad som Beaune i Bourgogne. De har kalde vintre og varme somre, så forholdene ligger godt til for å produsere god vin, dessverre har politikk, religion og økonomi gjort at de ikke har fått vist frem vinmakingsevnene sine til verden slik de fortjener. Man får håpe at ting forandrer seg i tiden fremover og har du lyst til å kombinere høstferie med å smake mye god vin fra Moldova så har de vinfestival i Oktober!

Tilbake til vinen jeg har smakt: Revolution fra produsenten Cimislia S.A.

IMG_0436

Produsert på merlot og cabernet Sauvignon, håndplukket sådan. Den var ny på systembolaget da jeg kjøpte den i juni og kostet hele 59,- SEK.

IMG_0438

Mange syns at merlot har et litt enkelt preg, litt «vin for nybegynnere»-preg, jeg syns derimot at en god merlot og cabernet Sauvignon blanding kan være veldig godt.

Vinen har et preg av mørke bær, litt krydder og vanilje. Smaken er mørk og innbydende, preget av mørke bær, behagelige krydder og litt fat i avslutningen. En vin man fint kunne betalt en del tiere mer for, hvis dette er en billig vin fra Moldova gleder jeg meg til å smake mer (det finnes 10 viner fra Moldova på vinmonopolet)!

Kjøp hvis: du vil ha en god rødvin fra et spennende land til en rimelig pris på systembolaget.

Funfact: Visste du at arealet av vindyrking i Moldova er like stort som Tyskland sitt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..