Vin fra Uruguay.

På vinmonopolet finnes det hele 5 viner fra Uruguay, spennende tenkte jeg da jeg oppdaget det og bestilte et par stykker. Tenkte jeg skulle dele smaksnotatene med dere etter hvert, men jeg ville først lære litt om vinlandet Uruguay! Uruguay er en republikk med rundt 3.5 millioner innbyggere, det er Sør-Amerikas 4 største vinproduserende land (etter Chile, Argentina og Brasil) og de har grodd vindruer i over 250 år!

143px-Flag_of_Uruguay_svg

Landets hovedstad er Montevido, det er det sjelden man blir spurt om på quiz, men om det skulle skje så vet du det nå! De snakker Spansk påvirket av Italiensk, dette er på grunn av innvandringen fra Italia og Spania i det 20. århundre, og det er her vi kobler hvorfor Uruguay er et vinland.

Uruguay_mapa

I Argentina har de Malbec og i Uruguay har de Tannat. Druen som ble shippet over havet med immigrantene fra Baskerlandene rundt det 19-århundretallet har blitt Uruguays nasjonaldrue på grunn av at den taklet klimaet så bra.

Majoriteten av vinene kommer fra sør i landet, i Canelones, Montevideo og San Jose. Hvis man skal sammenligne klima så ligger Montevideo på samme klima som Bordeaux men litt varmere og ca. samme høyde over havet.

Vinklassifiseringen i Uruguay er som følger:

  • Vino de calidad preferente (VCP) er en kvalitetsvin og må bli produsert av en Vitis vinifera-variant og kan ikke bli solgt i større flasker enn 75 cl.
  • Vino común (VC) er bordvinen i Uruguay og blir ofte solgt i pappkartonger, mye av det er rosèvin.

Det har blitt spådd at viner fra dette flate og litt anonyme landet i Sør-Amerika skal bli populært en stund, det har latt vente litt på seg, men kanskje du ble inspirert til å prøve noen uruguayske viner med Tannat? Jeg gleder meg hvert fall til å smake de jeg har på vei i posten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..