Romantisk overnatting på Losby.

Losby gods er ett av hotellene som er medlem i organisasjonen De Historiske i Norge, en medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hoteller og spisesteder.
Det er ikke bare-bare å bli medlem i De Historiske, det kreves et bevisst forhold til vertskapsrollen, historiefortelling, opplevelser og gastronomi. Medlemmene i De Historiske skal ha individuelle særpreg og karakter, med fellestrekk som varm velkomst, god service og høy standard.
Og det opplevde jeg at Losby Gods hadde da jeg feiret min 30-års dag der med min mann, vi bestilte deres romantiske pakke!

Losby ligger ca. 20 minutter utenfor Oslo (og 30 minutter fra Oslo Lufthavn), det ligger naturskjønt til omringet av 2 golfbaner. Det har 70 dobbeltrom med alle fasiliteter, gratis høyhastighets wifi, 12 konferanserom, restaurant, bar, innendørs golfsenter, cafè og flere selskapslokaler.
Det som tidligere var et gods for plankeadelen for 160 år siden, da de drev skogene og områdene rundt, er i dag et familiedrevet hotell som ble nyåpnet i 1999. I tillegg til alle turmulighetene og aktiviteter som for eksempel golf, har de i senere tid også bygd et treningsrom, supert for dager med dårlig vær.
Losby Gods er stolte over å være Miljøfyrtårn og har siden 2015 vært miljøsertifisert.

Det er virkelig som å stige inn i en annen verden når en kommer til Losby gods, selv om lobbyen er moderne har den også elementer fra en svunnen tid, med lysekroner og dype lenestoler foran peisen.


Vi har bestilt en pakke som heter «Romantikk på godset», hvor både Losbys egne cava og jordbær står å venter på rommet med balkong, samt 5-retters middag med vinpakke. Og herregårdsfrokosten som venter neste morgen er vi også spente på.
Av andre pakker og opplevelser tilbyr Losby blant annet Ladies Night, Herrenes Aften, Viltaften og Herregaardsmord (som må bli det neste vi prøver, det høres utrolig spennende ut).


Vi bor i en av suitene, og det 2. etasjes værelset er absolutt nydelig. Fra de historiske møblene og detaljene, til det hypermoderne badet med boblebad.
Det er deilig å nyte solen på balkongen, å smake på cavaen Losby har lagd sammen med den spanske kvalitetsprodusenten Perelada.
Etter en fin gåtur i nærområdet er det godt å rusle til middag, her er bordet dekket og klart på ytterst romantisk vis…

Restauranten er oppbygget slik at den består av ulike stuer, ypperlig hvis en vil plassere noen mer diskre til, eller man er mange til bords. Ute brenner det i bålet i hagen, og det er en flott aprilkveld.
Vi får asparges med hollandaise, rucculoca og spekeskinke til forrett, nydelig parert med en italiensk hvitvin. Losby gods samarbider nemlig med Piemonteprodusenten Negro, og har et flott utvalg viner til maten, blant annet Roero Arneis som vi får servert til forretten.


Så kommer en nydelig konfitert kveite med syltet rødløk, røkt rørosrømme, dill og flatbrød. Til denne får vi en spennende rødvin, Barbera d`Alba fra nevnte vinprodusent.


Hovedretten består av hjortemørbrad med stekt skogssopp, bakt gresskar, svartkålchips og kremet tyttebærsaus. Som om ikke maten er nydelig nok, får vi en Barolo fra Negro som er helt perfekt til. En liten bemerkning når det kommer til vinlisten er at jeg syns den var utrolig kul, spenstige valg som Roero Arneis til asparges er modig!


Så følger ett flott tallerken forskjellige oster med god vin til, før en deilig søt avslutning i form av Losby Gods Dessertkoposisjon, med blant annet bringebærsorbet, creme brulèe og gateaux marsel. Selvfølgelig parert nydelig med dessertvin og kaffe.


Det er umulig å ikke være fornøyd med middagen, det er god service, maten er uten sidestykke, vinen upåklagelig.
Vi tar en tur ned til baren for en liten «nightcap» før vi skal legge oss, og angrer ikke på det.


Også her er kvaliteten på topp, og vi ender opp med både en godt utført negroni og en liten smak av Losby Gods Jegeraquavit.


Etter å ha fått opp appetitten med en gåtur og/eller en tur på treningsrommet på morgenkvisten er det deilig med frokost, det er stort utvalg av alt man kunne ønske seg av både varm og kald mat, ekte herregårdsfrokost!


Hit kan jeg bare anbefale å dra, enten det er på jentetur, familiefeiring, romantisk helg eller hva man måtte ønske. Ingen tvil om at man blir godt i varetatt.
Jeg benyttet også sjansen til å ha en liten nasjonalromantisk fotografering da jeg var der.

Hotellet har forresten gratis utendørs parkering, men også en avtale med fastpris når det kommer til taxi fra Oslo og Oslo Airport.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..