Drikke fra 1989.

Ja, jeg fylte jo 30 år i april… Så da hadde jeg samlet sammen noen produkter fra 1989 (Cavaen er et unntak, jeg syns bare den var moro fordi det sto 1989 på den, og vi varmet opp med den), tenkte jeg skulle dele inntrykkene mine med dere!

Dom. Dupont Pays d’Auge 1989 er en calvados produsert med tradisjonell dobbeldestillasjon. 80% bittersøte og 20% sure epler. Lagret delvis på var og delvis på 400 liters fat, 42% alkohol.
Den har en spennende og fruktig aroma, kompleks med klare epletoner, moden gul frukt, sitrus, pære, hint av fat. Den er intens, fyldig, krydret med deilig eple og fruktpreg, lang og varm utgang. Alt er god integrert og den fremstår velbalansert.

Denne er fortsatt til salgs, mulig jeg kjøper en til neste runde tall.

Bertha Brut 1989 2016 er en cava med følgende druesammensetning: Parellada 15%, Xarel·lo 45%, Macabeo 40%, modnet 12-20 måneder på bunnfall.
Den er lett utviklet på nesen, eple, sitrus, litt gummi, hint av kjeks. Den er kompleks og fyldig på smak, balansert sødme og syre, fint preg av modne epler og en lang ettersmak.
Meget godt cavakjøp!

Cadenhead Glentauchers-Glenlivet 25 YO Small Batch 1989 er en skotsk whisky med dobbeldestillasjon. Fatlagret i sin helhet på boubonfat (3 barrels). Tappet på fatstyrke, den trenger litt vann for å ikke være overintens.
Spennende aroma med gress, høy, urter, pent fatpreg, hint av røde bær. Den er fruktig, kompleks, hint av ingefær, krydder, lang og fatrik ettersmak, sitter godt! Kult med bærpreg.

Dessverre utgått, ikke rart da kun 378 flasker ble produsert.

J.B. Becker Rauenthaler Wülfen Riesling Auslese 1989 har ligget en ukjent periode på eikeliggere, 11% alkohol. Vinen har en deilig aroma av honning, sultana, tørket frukt, lett utviklet, hint av botrytis, moden sitrus og hint av krydder.
Den er fyldig og deilig på smak, med fortsatt god syre og friskhet, godt preg av moden frukt, kandisert sitrus, godt balansert sødme og en smak som sitter leenge i munnen. Fantastisk god vin.

Dessverre utgått, men av en eller annen grunn ligger det mange på polet i Steinkjer, hvis noen bor der og vil sende til meg betaler jeg!

Peyrat Cognac 1989 (1993 er tilgjengelig per nå) ble vinifiert av druer fra Grande Champagne, deretter dobbeltdestillert i tradisjonelle alamics, lagret min. 24 år i eikefat.
Kompleks nese med tørket frukt, knekk, fat, moden appelsin, innbydende. Den er intens på smak, fint utviklet, noe ubalansert alkohol men absolutt en god Cognac, veldig fin fylde og lengde. Strukturert!

Chateau Bellegrave Medoc 1989 (kjøpt på auksjon): Aroma av tørket frukt, kaffe, mokka og hint av tobakk. Den er kompleks, fyldig, god struktur og syre, lang og tørr utgang.
En vin som er litt over the top, men utrolig moro å smake uansett!

2 kommentarer om “Drikke fra 1989.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..