Pinot Noir smaking!

Jeg og mannen min fikk en fantastisk ide for en stund siden, hva med å smake 3 pinot noir, fra 3 ulike kontinent og i ca. samme prisklasse (med lakris til)?
Som sagt så gjort, og det ble lærerikt og smakfullt.

Jaffelin Bourgogne Pinot Noir 2017, Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2017 og Matua Marlborough Pinot Noir 2017.

Jaffelin har en aroma av røde bær, rips, delikat frukt, krydder, litt jordsmonn og sopp. Den har medium fylde, god syre og et lett og delikat preg av jordsmonn. Sitter godt og lenge i munnen.
(Flott matvin, litt kjedelig alene, men en vin som absolutt viser terroir til en god pris)

Matua har en fruktig aroma, her er det mye mørke bær, krydder, lakris, litt urter og hint av fat. Vinen er saftig, preget av røde bær, urter og fat. Godt balansert og et godt kjøp som vanlig.
(I forhold til Jaffelin har den mer fylde, litt mindre syre og god fruktighet)

Cline har mye modne bær, lakris, jordbær og urter i aromaen, meget kompleks og innbydende. Den er bløt i munnen, behagelig, fyldig, og har et godt preg av sødmefull frukt før den avslutter med et lett krydderpreg.
(I forhold til de to andre har den mer fylde, dette pga. at den har mer alkohol og selvfølgelig at druene er vokst opp i varmere klima, den har også mer tanniner og fatpreg. Den beste kosevinen av de tre)

Anbefaler å ta en slik test i blant, det er bra å sammenligne viner fra forskjellige kontinent ved siden av hverandre. Man lærer litt mer, kobler terroir… Og du, hvis du ikke har testet lakriskuler og pinot noir enda – gjør det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..