Les Dames de Ferran 2014

Jeg sikret meg noen flasker Les Dames de Ferran 2014 på ett av salgene på Vmp for en stund siden, og du hvilket kupp!

Om produsenten.
En familiedrevet eiendom siden 1976 og i dag på 30 hektar. Det er ekteparet Béatrice og Alain som etablerte eiendommen, men først da sønnen Julian i 2007 tok over ble det virkelig et fokus skifte. Eiendommen ligger i Pessac-Léognan, Bordeaux. I Siden 2010 har det blitt drevet biodynamisk uten noe stort oppstyr. Julian som er utdannet biolog gikk tilbake til utgangspunktet og studerte jordsmonnet, hvorpå han valgte bort over produserende vinstokker til fordel for vinstokker som ga et langt lavere utbytte – vinene ble mer slankere og jordsmonns pregede enn tidligere, og sist men ikke minst dette er fantastisk mye vin for pengene!

Om vinen.
Vinen er produsert på Sauvignon Blanc 60% og Sémillon 40%, 13% alkohol.

Vinen har et deilig utviklet preg av gul frukt, moden sitrus, fat, hvit steinfrukt og florale toner. Den er fruktig og godt balansert, god syre, elegant fatpreg som sitter godt, et ørlite trekk for en bittelitt for kort utgang. En deilig kosevin til en god bok, men også franske oster eller lyst kjøtt med smørsaus. Prisen er per skrivende dato hinsides lav.

5 kommentarer om “Les Dames de Ferran 2014

  1. Hei,
    Vi skal ha bryllupsfest før vår datter og lurer på om du har et forslag på rødvin til langstekt svinenakke med kraftig sjy og en lun salat av asparges, nypoteter og tomat med kapers og pepperrot?
    Kanskje noe som kommer på «salg» på polet eller noen prisverdig vin?
    Mvh
    Peter Klaening

    Sendt fra min iPhone

    Liker

    1. Hei!
      Beklager sent svar.
      Siden svin er et lyst kjøtt og tilbehøret er ganske lett og ledig tenker jeg i samme retning med vinen. Hvis dere liker italienske viner finnes det flere gode varianter, for eksempel Barbera fra Piemonte og Valpolicella, dette er friske og fine viner uten for mye forstyrrende tanniner. Disse er også ofte veldig prisverde!
      Jeg vil også anbefale å bruke vinmonopolets ansatte, gå til ditt lokale vinmonopol og forklar, så har de sikkert noen gode forslag!

      Liker

  2. Hei Mona

    Jeg tror kanskje du tar feil når du skriver at eiendommen der Les Dames de Ferran lages ligger i Entre-Deux-Mers. Det står at vinen kommer fra Pessac-Léognan på vinetiketten, og slottet Ch Ferran ligger også i Pessac-Léognan, altså vest for Garonne og ikke mellom elvene Garonne og Dordogne.

    Pessac-Léognan er jo også høyer rangert enn Entre-Deux-Mers.
    Håper det er en god vin!

    Mvh Kjell

    Liker

    1. Mulig eiendommene og vinmarkene er på forskjellig sted, det er ikke alle produsenter som er like flinke til å skrive om vinene på nettsidene sine.
      Takk for opplysninger!

      Liker

      1. Du misforstår.
        Chateau Ferran ligger i Pessac-Léognan adresse 15 Route de Lartigue
        33650 Martillaci i Pessac-Léognan.
        Vinmarkene ligger naturligvis også i Pessac-Léognan ellers kunne de ikke skrevet Pessac-Léognan på etiketten.
        På vinmonoploets sider står det også ganske riktig at vinen er fra: Chateau Ferran, Pessac-Léognan, Bordeaux.
        Ingen av delene ligger i Entre-Deux-Mers.
        Mvh Kjell

        Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..