AirBnB – tips til hvordan man kan få en trygg opplevelse!

Jeg har brukt AirBnB masse, både i Europa og Asia. Når jeg skal til Los Angeles i mars/april har jeg nok en gang bestilt meg 16 netter i en leilighet, for 1000 kroner natten i en stor leilighet med basseng og treningssenter i samme bygning i Downtown LA er intet annet enn et kupp. Men for å være trygg på å få en god opplevelse er det viktig å gjøre Research, god Research. Her er mine tips:

  1.  Lag et søk med relevante filter: du taster inn byen/området du skal til, datoer, samt filtre som er relevante for deg. For eksempel: egen leilighet / rom i andres leilighet, kjøkken, treningssenter, antall soverom, wifi osv.
  2.  Se på kartet! Hvor ligger eiendommen du er interessert i? Gå gjerne ned på Google Street view for å se på eiendommen og for å se at beskrivelsen stemmer. Få gjerne navnet på eiendommen så du kan Google den.
  3.  Research utleier, er han/hun sertifisert? Leier utleier ut andre eiendommer? Har hen fått gode anmeldelser fra andre eiendommer?
  4.  Reviews, reviews, reviews. Dette er noe av det viktigste du gjør, les nøye hva andre har skrevet om eiendommen! Men vær kritisk, selv om en av 15 har skrevet at dette er verdens verste sted og de andre er veldig positive så kan det hende at denne ene bare har hatt en dårlig dag. Og omvendt så klart. Finn ut om de andre som har skrevet reviews har samme standard som deg (en asiater som er ute etter en god fest har kanskje ikke samme standard som en norsk barnefamilie for eksempel).
  5.  Hold kommunikasjonen med utleier kun gjennom chattefunksjonen på AirBnB, dette er forsikring i tilfelle det skulle bli et problem. Da kan AirBnB gå inn å se på kommunikasjonen. Lovde for eksempel utleier at du skulle få sen check out? Sa hen at kjøkkenet hadde kjøleskap? osv.
  6.  Ny eiendom uten reviews? Da må du gjøre enda bedre Research av utleier, samt for  eksempel gjøre et omvendt bildesøk av bildene i annonsen. Lagre bildene og Google «reverse image search», dette for å finne ut om utleier har stjålet noen andres bilder, brukt de et annet sted osv. Kommunikasjon er også viktig, send melding, spør om alt mulig. «Hvordan sjekker jeg inn» er også lurt å spørre om.
  7.  Når du har kommet til et sted så må du alltid gå gjennom utleieenheten, sjekk om alt er som det skal! Hvis det er et problem så er det veldig viktig å kontakte utleier med en gang, samt AirBnb. AirBnB opererer med en 24 timers regel når det kommer til innsjekk og at ting ikke svarer til forventningene (AirBnB holder pengene dine ett døgn fra du sjekker inn, slik at du kan finne ut om du er fornøyd før utleier får pengene).
  8.  Bruk magefølelsen! Hvordan svarer utleier på meldinger? Hva kan du lese ut av andre reviews? Hvordan er området rundt utleieenheten? Spør utleier etter betaling utenom AirBnB, er det en varselbjelle på at noe er galt.
  9.  Husk å lese «husreglene»! Kanskje er uteleieenheten røykfri, ikke lov med fester, søppel skal leveres til ulike tider, inn- og utsjekking, kjæledyr osv.

Den eneste gangen jeg har hatt et problem med AirBnB var da jeg leide en leilighet av en nordmann i Thailand, han ville ha ekstra penger og kom bort til meg å klemte meg fysisk i armen… Da jeg var der alene med et barn følte jeg at jeg ikke hadde noe annet valg enn å gi han de 1000 kronene han ville ha. Men han fikk jo en review deretter da (bortsett fra det var leiligheta og ferien fin, men man blir jo litt skuffa over griskheten til en fra samme land som deg selv).
Alt i alt sitter jeg igjen med 99% positive erfaringer fra å bruke denne tjenesten.

Hvis du vil prøve AirBnB får du 54$ (ca. 500 kr) i reisekreditt via denne linken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..