Spesial: Harahorn er ute med ny gin!

Harahorn er og blir en av mine favoritt ginprodusenter, den originale gin`en har et helt spesielt særpreg man ikke finner hos andre. I forbindelse med Norges mestselgende håndverksgin sin fem års dag lanserte de i går en spennende jubileumsgin Harahorn White Lemon! Vinhøna (ginhøna?) har selvfølgelig smakt den!

Produktsjef i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng, sier: Den originale Harahorn har en rekke norske bær og urter. I White Lemon har vi reist sørover i verden og hentet mange spennende sitrusfrukter. Vi synes det er blitt en svært spennende kombinasjon, sier Nereng, som gjerne anbefaler Harahorn White Lemon med en hyllebærtonic i en GT.
Den originale Harahorn Gin selges i mange markeder verden rundt, og har en imponerende samling av edle medaljer fra noen av verdens største brennevinskonkurranser. Da USAs mest kjente bartendere skulle lage en liste over alle verdens gin du absolutt bør ha i baren din, plukket de ut to fra Norge: Harahorn og Harahorn Fatlagret, fra Det Norske Brenneri. I 2019 ble Harahorn også tildelt den høythengende utmerkelsen Gin of The Year i USA. I tillegg til gullmedaljer fra blant annet USA Spirits Ratings, London Spirits Competition og San Francisco World Spirits Competition.

Harahorn, et myteomspunnet fabeldyr som det går utrolige historier om. Noen mener å ha sett dyret i levende live. – Joda, Harahorn er høyst levende og bare i år har vi hatt en økning på nærmere 50 prosent i salget på Vinmonopolet, forteller Jarle Nereng. For de lokalkjente, og fjellvandrere, er Harahorn også kjent som et fjell i Hemsedal. Besøker du Harahorn Hotel ved foten av fjellet er det ganske sikkert at du får servert en Harahorn GT før middagen.

Master Blender Jon Bertelsen forteller dette om den nye gin`en: Harahorn gin har den balansen som en bartender søker for å lage en optimal GT og mange andre ginbaserte drinker. Det er derfor med stor ærefrykt jeg ‘kødder med’ en moderne klassiker som det Harahorn har rukket å bli. Én ting er å tilføre ferske bær i ‘crossover’-gin, som for eksempel Harahorn Pink Gin, men å rokke ved den blanke grunnstammen til Harahorn sitter lenger inne. Nå er det fem-årsjubileum, og litt gøy skal man ha det på jobben. Harahorn er en gin som allerede har et klart sitruspreg. Hva om vi rendyrker dette sitruspreget? Hva om de ferske sitrusskallene får selskap av mer sitron? Da vil vi behøve mer bitterstoffer som motvekt. Hva om denne ekstra motvekten ikke er einebær og kvannrot, som er det klassiske? Hva om motvekten er bitter sitrus? Pomerans. Funker. Bitrere? Jepp. Laraha. Funker som pokker! Haha, gøy på jobb! Hva om vi kjøler den varme sitrusen ned, og gjør den svalere? Jepp! Sitronverbena, grønnmynte og peppermynte? Akkurat, ja. Hvor ble det av den såkalte ærefrykten? Det er jo jubileum, for svarte!

Ginen har en tydelig sitruspreget nese, appelsinskall, florale toner, einebær, krydder og urter. Den er kraftig på smak, men rund og godt balansert, følger nesen med et spennende urtepreg, lang utgang som sitter godt. Nok en fantastisk gin fra Harahorn med særpreg, løp og kjøp!

Jeg er stolt over at vi har så mange kvalitetsprodusenter av brennevin i Norge!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..