Smaken av Spania: Catalonia, del 1.

Ja, dette Spaniaprosjektet tok sin tid det, men nå har jeg altså kommet videre i prosjektet, Catalonia sto for tur sist helg! (Les mer om prosjektet her) Hvis du har lyst til å prøve oppskriftene så selges boken her. Spennende med Catalonia, det inkluderer Barcelona, av alle plasser har jeg faktisk ikke vært der. Rart med tanke på cava og tapas-interessen de siste par årene. Men turen kommer vel dit også, først står Ibiza på planen! Men tilbake til temaet, Cataluña er en stat i Spania som består av   Barcelona, Girona, Lleida, and Tarragona.

Catalonia-regions-map

Ca. 80 % av cava produseringen i Spania foregår her, visste du at cava produseres på samme måte som champagne? All grunn til å bli kjent med denne musserende spanske drikken altså!

Den første retten jeg lagde fra Catalonia var Coca, det er den «spanske versjonen av pizza». Det er ett bakverk typisk konsumert i Balearene, Islas Baleares, som ligger utenfor østkysten i Spania. De er veldig glade i grønnsaker, noe som gjenspeiles i cocaen deres.  (Jeg byttet ut hvetemelet med grovt mel.)

IMG_6219

Her er ingrediensene, bare bland sammen uten noe mer hokus pokus. Deigen består av mel, egg, olivenolje, vann, sukker og salt.

Deigen kjevles ut veldig tynt.

IMG_6221

Et godt tips er å kjevle ut deigen mellom to bakepapir, da blir det minimalt kliss! Så kan man ha på fyllet som består av tomater, løk , hvitløk, olivenolje, chili og salt og steke i ca. 30 min.

Til cocaen var det anbefalt en cava, nærmere bestemt Grans Moments Brut Nature.

IMG_6222

Smaksnotatene var som følger: En umiddelbar gjærlukt kom ved åpning, den forsvant fort. Typisk aroma av eple og sitrus. Konsistensen er god og kremete, den er relativt syrlig med hint av urter. Spent på om den takler chilien i retten.

IMG_6225

Mens cocaen står i ovnen nyter du et glass cava, jeg elsker følelsen av å ha ryddet opp på kjøkkenet mens maten står å godgjør seg i ovnen og man har tid til et glass appetittvekkende musserende vin før det er tid for å spise.

IMG_6226

Nydelig!

IMG_6227

Jeg serverte med litt manchego og hakket persille. (Cavaen taklet chilien sånn passe, ikke noe å rope hurra for, men generelt helt grei til maten)

Dette ble servert som en lunsj, egentlig skulle jeg fortsette med mer mat fra Catalonia, men så fant jeg indrefilet på tilbud på butikken og den spanske maten ble utsatt en dag.

IMG_6240

Can you blame me? Følg med for Catalonia del 2!

 

 

 

2 kommentarer om “Smaken av Spania: Catalonia, del 1.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..