Vin-onsdag: Spennende slovaker.

Denne uken får jeg ikke linket til vinen jeg har smakt da jeg kjøpte den for et par år siden og ikke selges på vinmonopolet lenger, men jeg vil gjerne gjøre den ukens vin allikevel. Cotar Vitovska 2007 er en hvitvin fra Slovakia produsert på druen vitovska som hovedsakelig dyrkes i Slovakia og nord-Italia.

IMG_8643

Fingeravtrykket på flasken er ikke bare til pynt, det er et symbol på at vinmakerne kan garantere kvaliteten, ikke minst så er det et ekte fingeravtrykk. På denne flasken er det sønnen Vasja Cotar sitt fingeravtrykk som pryder flasken, på de røde vinene er det far Branko Cotar sitt fingeravtrykk.

Dette er en økologisk vin som er produsert på en naturlig måte, det ser man med en gang da det er ganske mye bunnslam i flasken. Vinmakerne produserer vin på gamlemåten selv om vingården er relativt ny (1974).

IMG_8645

Når jeg heller vinen i glasset blir jeg litt overrasket, fargen er gylden gul, nesten honning i fargen. Vinen er litt seig i glasset og har en intens aroma i starten. Man kjenner moden til overmoden frukt, litt tropisk frukt og honning. Litt fat og tre. Smaken er litt tørr, men fruktig, varm med en mineralsk avslutning.

En spesiell vin det absolutt er verd å smake om du får tak i en, det er ikke en vin jeg kommer til å lete etter men jeg syns den er moro å ha smakt. Vingården som ligger rett over grensen fra Italia tar i mot besøk om du er interessert i slovakisk vin, vinmonopolet har faktisk kun èn vin fra landet.

IMG_8644

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..