Vingårdsbesøk: Hua Hin Hills.

Annonselenker

Regner med at mange av leserne mine har vært på vingårdsbesøk, Italia, Spania og Frankrike er de mest besøkte av oss nordmenn, her er et reisetips/anmeldelse til en vingård litt utenfor allfarvei: Hua Hin Hills i Thailand!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For 1700 thailandske baht (ca. 400 kr) per person (gratis for barn under 4), henter de deg i badebyen Hua Hin og kjører deg til vingården, du får vinsmaking med tapas, elefanttur og goodiebag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ble hentet på bestemt tidspunkt i Hua Hin og kjørt til vingården (tok ca. en time), ikke i bilen over heldigvis men i en moderne kassebil med air condition, det hadde vært greit om sjåføren kunne snakket engelsk å fortalt litt om vingården og landskapet vi kjørte gjennom, men han sa dessverre ikke et ord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ble tatt i mot og vist til barområdet hvor vi fikk servert en nydelig druejuice, vi hadde med en 3-åring og han fikk ikke tilbud om noe i starten, dette syns jeg var litt rart. Greit at han var med gratis, men når man kjenner gjestfriheten i Thailand syns jeg det var litt sært at de kom drassende med en meny for at vi skulle kjøpe noe til han når vi fikk servert juice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så var det klart for elefanttur. De var veldig opptatt av sikkerhet når det gjaldt elefanten, det var en vakt som var med å hjalp til, det var veldig greit. Elefant «sjåføren» tok også mange bilder av oss på elefanten med vårt eget kamera, det er alltid moro, men pass på at du er forberedt på å betale litt for det etterpå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det vi ikke var forberedt på var at mannen skulle stoppe elefanten og presse oss til å kjøpe smykker, det burde vingården gjøre noe med, veldig ubehagelig. Vi sa selvfølgelig nei, og mannen fikk mindre driks enn vi hadde snakket om på grunn av dette. Jeg har lagt igjen kommentar om det på tripadvisor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da vi kom tilbake måtte vi spørre hva vi skulle gjøre videre, her syns jeg det var litt dårlig kommunikasjon og jeg syns det var rart at de ikke var så oppmerksomme på hvor i prosessen de besøkende var, vi ble til slutt plassert på en nydelig terrasse med fin utsikt over gården. Siden det var innhøstning og mange besøkende hadde de et lite band som spilte live på terrassen, det var en fin liten detalj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det tok litt tid (men som sagt var det nesten fullt der) før vi fikk den første vinen, til gjengjeld var den nydelig: Columbard, hvitvinen deres. En veldig frisk vin med en del syre, myk munnfølelse og mange lag. Tørket frukt, grapefrukt og grønne epler!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til den fikk vi servert en krabbesalat med eplesaus, helt nydelig mat som passet veldig godt med vinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mellom den første og andre retten ble det litt venting, men den som venter på noe godt… Vinen vi fikk var Shiraz Rose, en av de beste rosèvinene jeg har smakt! Veldig aromatisk med florale toner, jordbær og litt pepper, rett og slett en fantastisk vin. Til den fikk vi hummer med currypaste, nok en flott match.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den tredje vinen var Shirazen deres.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En mørk og innbydende vin, jeg er veldig glad i Shiraz generelt så denne falt i smak! Den var krydret med toner av sjokolade, kaffe , litt eik og kirsebær, det passet perfekt med andebryst på tamaridlompe til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mat og vin var utrolig deilig, litt skuffende at det ikke ble servert musserende vin og dessert, men det hadde man mulighet til å kjøpe i tillegg, noe vi ikke gjorde.

Vi fikk en goodiebag etter maten:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syltetøy, druejuice og rosiner.

Vi spurte så om vi skulle dra på omvisning i vanen som sto på programmet, men det var vi visstnok for sene til (?), dette ble vi litt skuffet over da vi ikke hadde fått beskjed om det og vi hadde ventet en stund etter maten på at noen skulle komme bort til oss. Vi tok oss en liten gåtur på området og ventet på bilen hjem i stedet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nydelig parkområde å vandre rundt på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Informative skilt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anbefaler absolutt turen til andre, det er interessant å se forskjellene fra europeiske vinmarker, de har god vin og mat men noen ting å forbedre. Håper de tar mine og andres tips opp på tripadvisor.

(Jeg bruker alltid Skyscanner til å finne flyreiser)

En kommentar om “Vingårdsbesøk: Hua Hin Hills.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..