Monsoon Valley, del 1!

De som har lest bloggen en stund husker kanskje posten om vingårdsbesøket vårt i Thailand i fjor, vi besøkte nemlig Hua Hin Hills som produserer Monsoon Valley Wines! Det har de gjort siden 2002 og det hele ledes av tyske Kathrin Puff. Bare for å nevne det så er Hua Hin Hills og deres viner en del av det store Siam Winery som har tre ulike vingårder, Siam Winery er Sør-Øst Asias største vinprodusent.

hua

Det er utfordrende å lage vin i Thailand, det er bare 30 år siden man prøvde seg på dette for første gang og det er fortsatt mye å lære. Siden det ligger så nær ekvator er det ikke så mange druer som det er mulig å lykkes med, India som ligger lenger nord har bedre muligheter til å dyrke forskjellige druer. Det tar ca 120-140 dager for druene å modne og det sier seg selv at regnsesongen er spesielt vanskelig både for druer og vinmakere som skal hjelpe plantene gjennom dette uten å råtne. Helst skal druene modnes i den tørre sesongen, men plutselig kommer monsoonregnet tidlig et år og da er det problemer på gang…

Til tross for vanskelig klima har det blitt flere og flere gode vinprodusenter, jeg ble mektig imponert over vinene da jeg var på besøk på gården. Spesielt rosèvinen deres likte jeg godt (Jeg smakte for øvrig en basert på Shiraz fra et annet vinhus i Thailand når jeg var der i år, den skal jeg komme tilbake til ved en senere anledning).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Monsoon valley har tre linjer, klassisk, Premium og Flagship. I Norge får du nå tak i 3 klassiske, rød, hvit og rosè og det samme fra Premium linjen. Disse vinene ligger i tilleggsutvalget til vinmonopolet, det vil si at du ikke finner dem på vinmonopolet.no men må ta kontakt med ditt lokale vinmonopol / ringe vinmonopolet for å bestille.

huah

Jeg tar for meg de hvite først!

IMG_3729

Dette er Monsoon Valley Blended White og Monsoon Valley Colombard.

IMG_3728

Monsoon Valley Blended White er som navnet tilsier en blandingsvin, druene er som følger: Chenin Blanc, Colombard og Malaga Blanc. Vinen har en fruktig og frisk aroma med en del tropisk frukt. Smaken følger nesen med søtlige toner av ananas, honningmelon og banan. Den er ganske balansert men heller litt mot den søte siden, noe som tilsier at den er ypperlig til litt sterkere thaimat.

Monsoon Valley Colombard har en innbydende aroma av melon og litt sitrus. Vinen er kompleks og velbalansert, sitter lenge i munnen og har sursøte toner av ananas, lime og grønne epler. Dette er en veldig god vin alene men også god til lette matretter.

Jeg serverte de til Satay Gai, les mer om maten her!

IMG_3740

I morgen kommer rosèvinene…

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..