Reisebrev fra Koskenkorva, Finland.

I August ble jeg bedt med på en liten todagers til Koskenkorva i Finland, det kunne jeg ikke si nei til!
Sammen med et par andre jenter fra Norge satte jeg meg på flyet til vårt kjære naboland i øst!

Etter en natt i Helsinki møtte vi opp kl. 09.00 på togstasjonen hvor andre som også skulle til samme landsby sto. Det var mange blide fjes fra mange nasjoner samlet og alle var spente på turen! Vi ble innlosjert i en egen togvogn med Koskenkorva dekorasjon og den 3 timer lange turen gikk fort, vi hadde quiz og fikk goodiebags med masse godsaker.

Koskenkorva er stolte av det nye designet sitt, man legger fort merke til den spesielle trekorken på flaskene deres som lyser nordiske tradisjoner!

 

Vel fremme på stasjonen vi skulle av på ble vi plassert på en buss med enda en goodiebag, her fikk vi forklær, gummisko, regnjakker osv. Vi fikk også dagens første smak av vodka og stemningen i bussen steg raskt på tur inn i skogen.

I skogen hadde de laget en liten hangout med sitteplasser, bar og matstasjon, et utrolig flott scenario midt i den finske skogen. Det sto også en velkomstcocktail klar da vi kom, i autentiske skåler.

Vi fikk så servert autentisk finsk mat, deilig og rustikk!

Etter mat var det tid for en uformell konkurranse; cocktailmaking med det man fant i skogen.

Det var utrolig moro og mange brukte virkelig kreativiteten sin. Miksolog for Koskenkorva var med å hjalp til, ikke minst bedømte cocktailene. Min smakte «ekte Finland» sa han, det tar jeg med meg.

  • Koskenkorva har produsert vodka siden 1953.

Det manglet ikke på drikke i skogen!

Etter noen hyggelige timer i skogen dro vi til selve Koskenkorva landsbyen, der fikk vi en presentasjon av fabrikken, omvisning og photoshoot i åkeren!

Skikkelig moro opplegg!
Etter dette ble vi kjørt til hjertet av Koskenkorva hvor eieren ventet med flere cocktails og enda en presentasjon av selveste Mr. Koskenkorva. Vi fikk smake flere typer Koskenkorva samt en helt fersk vodka som kun var noen minutter gammel!

  • Koskenkorva landsby har 2100 innbyggere og hver innbygger produserer over 90.000 kg korn til vodkaproduksjon hvert år i gjennomsnitt.

  • Vannet her er så rent at de trenger ikke å filtrere det før det brukes i vodka.

Så var det middagstid, masse finske spesialiteter som smakte helt nydelig! Hele settingen var utrolig hyggelig og jeg tror alle hadde en utrolig fin middag.

Etter middag kom miksologen tilbake og lagde drinker på bestilling, jeg bestilte meg en utrolig flott Manhattan og benyttet sjansen til å intervjue han litt om drinker.

Så var det sauna og bading som sto på siste post på programmet. Da la jeg fra meg elektriske ting som telefon og kamera, å drikke vodka + vann + ting som ikke tåler vann er sjelden en god kombinasjon. Jeg kan også hinte om at saunadraktene vi fikk ikke var spesielt flatterende, men komiske var de!

Det var en sliten men glad gjeng som satte turen hjemover morgenen etter, det var bred enighet om at dette burde bli en årlig event!

Tusen takk for meg Koskenkorva og Finland, det var en utrolig hyggelig tur med fantastisk hyggelige mennesker alle steder!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..