Årets vinfestival i Oslo.

Jeg var selvfølgelig på årets vinfestival i Oslo, var dere? Som alltid var det mange morsomme aktiviteter som Vintog, 100-lappen og winemakers dinners. Jeg hadde et par jobboppdrag som inkluderte et privat intervju med Matua og grunnleggeren av det, intervju og smaking med Boekenhoutskloof og middag med Bibi Graetz. (Disse kommer i egne innlegg etter hvert)

Jeg syns 100-lappen var bra på mange av restaurantene, vil nevne blåskjellsuppe og champagne, østers og champagne, ostetallerken og amerikansk Chardonnay… Good value som en sier på godt norsk!

Jeg ble litt skuffet over smaksteltet i år, jeg skulle ønske det var større med mer utvalg. Men det har kanskje noe med at det ikke er nok besøkende? Ikke vet jeg.

Men jeg smakte jo et par ting som var moro å smake, blant annet Faustino 1 Gran Reserva 1994! Den hadde holdt seg meget bra med deilige sekundærsmaker men fortsatt god frukt.

Jeg ble også imponert over den Argentinske vinen Catena Zapata Malbec Argentino 2011, skulle ønske jeg hadde hatt råd til noen flasker av den. Den var balansert og rund og rullet i munnen som et sukkertøy. Smakte også Villa Wolf Pinot Noir 2015, en tysk pinot noir som absolutt skal stiftes nærmere bekjentskap med. Dr. Loosen Graacher Domprobst Riesling GG 2015 var også en vin jeg vurderer å ta meg råd til, nydelig riesling.

Et desidert høydepunkt var å smake den fantastiske Bache-Gabrielsen Sèrènitè Très Vielle Grande Champagne, den var nydelig. Faktisk ikke så ille på pris heller, skal vurderes til jul. Smakte flere av de flotte cognacene deres, blant annet nyheten XO Très Vieux Grade Champagne, den var heller ikke dum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..