Reiseliv: Førjulstur til Tallin.

Før jul i fjor tok jeg og min kjære en liten langhelg i Tallin, jeg tenkte jeg skulle komme med noen tips til dere. Hvor å spise – ikke spise, hvor de har godt ølutvalg og hvor man kan lure med seg mannen på ølspa. Et lite tips er å laste ned Tripadvisorappen, lagre alle stedene som er interessante og følge kartet når du er der, enkelt og oversiktlig!

Vi bodde på Swisshotel Tallin og det er her dere ser vi har den flotte utsikten fra rommet. Jeg stusset litt på hvorfor hotellet var så billig de 4 nettene vi skulle bo der, da det ligger på den høyere enden av prisskalaen. Det var selvfølgelig fordi basseng/SPA og treningssenteret var under renovering den uka, superirriterende. Men rommet var utrolig fint da, rikelig med kaffe i en fin kaffemaskin, badekar, utsikt…

Skybaren var selvfølgelig også stengt da vi var der, men jeg kan anbefale skybaren Lounge 24!

Den ligger på toppen av nabohotellet Radisson Blu Sky, et hotell som så utrolig flott ut. Skal vurderes neste gang. Her var det dyre drinker; men de var fantastisk gode og ikke minst flott utsikt! Anbefales.

Så til den første pub`en om du er i Tallin for å drikke god øl (og det burde du, her er det masse å velge i!); Drink Bar & Grill! Kanskje ikke det mest innbydende navnet, men vi var innom her 4 dager på rad for å drikke øl, de hadde et helt enormt utvalg!

Jeg ser mange på tripadvisor klager på servicen, javisst man må ta kontakt å bestille øl selv – og ikke smiler de så mye heller, men som nordmann reagerte jeg ikke stort. Jeg liker å sitte i fred å smake øl. De har også et utvalg pubmat her, prøv den store frityrtallerkenen deres og en IPA!

Vi tok oss en liten tur innom turistmaskinen Olde Hansa, det er en restaurant med middelaldertema. Godt gjennomført og flott interiør, vi valgte kun å smake på den hjemmelagde snapsen deres men noterte oss at prisene her var ganske høye for både mat og øl.

Bak Olde Hansa ligger markedsplassen, som var fylt med boder i juletema da vi var der i desember, så romantisk!

Det er et must å rusle her, mellom gløggboder, godteri og snaps.

I en av bygningene på siden av markedsplassen er det enda et sted med middelaldertema, og dette er skikkelig, skikkelig gjennomført. Her har de ikke en gang elektrisk lys, meny eller euro (du får betalt med det altså, men hun ber nok etter noe mer tradisjonell betaling).

Ill Draakon får du kjøpt forskjellig tradisjonelt øl, vin og ikke minst supper og pølser (for shilling). Alt i ekte middelalderstil. Utrolig moro å innom i dette krypinnet å føle på stemningen, honningølen var å anbefale.

Så, om Ill Draakon var lite og intimt er Beer House like ved det motsatte!

Dette er rett og slett en stor tysk ølhall, med store glass og musikk som hører til! Ekte oktoberfeststemning! Vi drakk kun øl her, men maten som suste forbi bordene så utrolig bra ut, her snakker vi bratwürst og det som hører til! Prøv märzenølet deres, deilig!

Etter allsangstemning på Beer House ruslet vi videre til Brewery Olleklubi litt nord for markedsplassen. Det er en gastropub med eget bryggeri. Der hadde de en smakebrikke med de hjemmelagde ølene sine, den delte vi såklart. Ikke superspennende øl, men av godt kvalitet.

Vi avsluttet kvelden på Clayhills Gastropub litt lenger opp i gata. De hadde ganske bra ølutvalg men servicen manglet. Faktisk såpass at jeg ikke vil anbefale den før jeg har besøkt de en gang til, kanskje de hadde en dårlig dag.

Dagen etter hadde vi lyst på irsk frokost, slik vi spiste året før i Dublin. Vi gikk oss derfor en morgentur til Mad Murphy`s som ligger rett ved markedsplassen. De hadde dessverre ikke «skikkelig» irsk frokost, men mat og øl ble det. En helt grei pub å stikke innom, ikke det store utvalget av noe men greie priser og sport for de som er interessert i det. Enkelte kvelder har de live musikk.

Vi brukte så noen timer hos Sori Brewing, de tar egentlig ikke i mot besøk i desember, men iom at jeg skulle skrive en artikkel om de og kjente importøren så fikk vi innpass.. Alt dette kommer i et eget innlegg.

Vel tilbake i sentrum tok vi oss en liten pub til pub runde. Vi startet på Pudel som ligger et stykke nord for sentrum. Ta gjerne en Uber dit og «pub» deg nedover igjen slik vi gjorde.

Det var et ganske intimt sted, jeg tror de har fin uteservering her om sommeren, det skal testes. Ellers var de utsolgt for en del, noe som gjorde ølutvalget litt snevert. Men absolutt verd en stopp!

(Trykk på kartet for å se nærmere, dette er Tripadvisorappen)

Vi gikk så videre til Sip, en genial flaskebutikk for du kunne sette deg ned å smake på det du hadde kjøpt! Vi delte en 10% Delirium Noël fra Brouwerij Huyghe her før vi gikk videre, det var ganske kald vind ute og godt å ha noe å «varme seg på».

Vi stoppet også på Speakeasy by Pohjala, og det tror jeg var det stedet som skuffet meg mest i Tallin. Pohjala har jo fantastisk mye godt øl, men det fikk man ikke nytt på denne baren.

Det lille stedet var tettpakket med folk, det var lite ølutvalg, «bartenderne» drakk og var vanskelige å komme i kontakt med og alt virket veldig amatørmessig. Jeg skjønner konseptet med Speakeasy, men dette var ikke noe å anbefale dessverre. Pohjala burde lage en skikkelig bar, med godt utvalg av alle de gode ølene sine.

Hvis du vil på en skikkelig Speakeasy så gå på Koht/Moonshine Bar, her var det også fullt av folk, men en helt annen stemning. Godt ølutvalg, kunnskapsrike bartendere og kul innredning, her tok vi to øl vi nøt i motsetning til baren før – hvor vi tømte de i oss så vi fikk gått videre.

Middagen ble på Texas Honky Tonk & Cantina, en meksikansk restaurant som imponerte! Denne kommer vi tilbake til…

Kvelden ble avsluttet på ølbaren Hell hunt, rett rundt hjørnet for restauranten.

Enkelt og greit en bar med stort ølutvalg og kunnskapsrike bartendere, her var vi innom flere ganger på turen! Anbefales.

Morgenen etter skulle vi på SPA, det lå rett ved Kochi Aidad ved havnen så vi tok frokosten der i den flotte ølhallen.

God og rustikk mat, godt øl og utrolig flott gjennomført design på restauranten.
Så gikk vi til OK salon som lå få skritt unna og ble stelt med noen timer. Her har de en spesiell pedikyr for menn, hvor de bader både føttene og ganene deres med øl. Ypperlig mens jeg fikk vanlig manikyr og et glass vin. Vi tok også massasje der. (Hvis du er en mann og vil ha et par timer alene og drikke øl mens kona SPA`er seg ligger Beer Stream 2 rett over veien, en helt OK pub for pils og sport)

Etter at x-antall muskelknuter var løst opp og 20 tær var stelt gikk vi inn mot sentrum igjen, her stoppet vi på Brewdog!

Som investor må man liksom innom å titte på de lokale Brewdogbarene. Denne var rimelig ny og ganske liten, jeg må dessverre si at jeg ble litt skuffet over ølutvalget deres også.

Men, det er aldri feil med en Punk IPA.
Styrket på skotsk øl gikk vi på lunsj, nemlig Scotland Yard!

Denne restauranten hadde gått skikkelig inn i temaet og det var en utrolig behagelig stemning der, til tross for at alle de ansatte gikk i politiuniformer. Godt ølutvalg og mat. Verd turen bare for det imponerende akvariet!
Etter en tur på hotellrommet gikk vi på The Highlander Scottish Pub (Dagen sto tydeligvis i det skotske stjernetegn).

En liten skjult perle ikke langt unna markedsplassen, stort ølutvalg og enormt whiskyutvalg! Ganske kul stemning i kjelleren der det lå. Her var vi også innom flere kvelder.

Så endte vi opp på Honky Tonky restauranten igjen.

Uten tvil den beste meksikanske restauranten jeg har spist på. Vi prøvde den to kvelder og ble like imponert hver gang, alle rettene inkludert tortillachipsen deres var ekstremt smakfullt. De hadde gode drinker, godt ølutvalg og mye spennende å velge i. En egen tequilavogn å velge i.

Vi opplevde såklart masse annet enn pub`er og restauranter i Tallin, men regner ikke med at det er så interessant med hundrevis av bilder av arkitektur osv. på denne siden. Vi gikk lange turer og så mange fine bygninger og interessante byggverk på de dagene vi var der.

Denne grisefine vinduspynten fant vi på restauranten Kuldse Nortsu Korts hvor de serverte autentisk baltisk mat, rett ved markedsplassen.

En helt grei restaurant, men jeg syns nok stemningen var bedre enn maten. De hadde god gløgg det var hyggelig å nyte foran ovnen.
På vei til lunsj støtte vi på dette nydelige smuget jeg bare må dele med dere:

Jo – lunsj. Den ble inntatt på turens særeste plass, Sushi Cat!

Jeg liker temarestauranter, men de må ha litt dybde. Denne ble bare glorete. Gå innom hvis du er i nærheten, maten er helt grei og drinkene det samme, men den er ikke verd verken en lang gåtur eller en dyr Ubertur.
Ettermiddagen tilbrakte vi på hotellet, vi delte blant annet en god vinflaske og nøt tiden før vi skulle på den siste middagen på turen. Vi har nemlig bryllupsdag i desember, vi feirer da ofte denne med en ekstra flott aften om vi er på tur.

Denne kvelden gikk turen til Balthasar.

Det er en aldeles nydelig restaurant med god mat og et stort vinkart, det koster en del mer enn andre restauranter i Tallin, men er verd å unne seg. Vi unnet oss både god mat og en flott Bordeaux fra 2008 (da vi giftet oss).

Negronien deres var også superb.

Alt i alt en flott tur til Tallin, håper du fikk noen tips til inspirasjon hvis du skal dit. Det er et utrolig lite sentrum så man rekker over masse på noen få dager. Perfekt mekka for øl og matglade folk!

Ha du noen tips til noe jeg burde se neste gang?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..