Vinhøna tester: Merete Bøs ost og vinanbefalinger, del 15!

Annonselenke

Hver søndag fremover tester Vinhøna Merete Bøs ost og vinanbefalinger fra boken Ost og Vin!
Dette er ikke for å «debunke» anbefalingene på noen måte, men læring i form av å teste vinekspertens anbefalinger, for kanskje å få noen aha-opplevelser, finne noen nye egne komboer og selvfølgelig – det er sabla godt med ost og vin…
I dag: Coindreau, Saint-Fèlicien, Saint-Marcellin og Tomme de Savoie.

I dag blir det en trippel-ost til vinen! Saint-Fèlicien og Saint-Marcellin er to franske kumelksoster fra Dauphinè-regionen i Rhône, Frankrike.
De er begge AOP (2016), og Saint-Marcellin kommer ofte i en mindre størrelse enn Saint-Fèlicien. Personlig liker jeg slik type ost godt, de er silkemyke og fete og er perfekt og kose seg med alene! (Bilde til høyre)
Tomme de Savoie er en ost fra Sveits, den har et litt rustikk utseende med en «grov» skorpe og en fin, halvfast gul kjerne.
Til disse ostene anbefaler Merete Coindreau, hvitvin fra Rhône basert på Viognier med andre ord.

Christophe Pichon Condrieu 2022: Gule frukter, aprikos, sitrus, mineraler, florale hint og bunnfall. Den er fruktig og rund, rik smak, god syre, fint krydderpreg, sitter godt i en lang ettersmak. Smakfull og fin Viognier. 88p

Når det kommer til ost og vinparingen syns jeg vinen er super til Saint-Fèlicien og Saint-Marcellin, den både komplimenterer den runde kremetheten, samt kutter litt i fettet. En meget god match. Tomme de Savoie passer også godt til, men det skjærer seg litt med skorpen som er litt skarp på smak. Uten skorpe er vinen super til!

Boka finner du her:

Har du smakt noen av disse kombinasjonene? Legg gjerne igjen en kommentar eller del artikkelen med en osteglad venn.

Tidligere artikler om dette finner du her!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..