Vin-Onsdag: Syrah fra Bulgaria!

Sist jeg var i Sverige plukket jeg med meg et par vinflasker fra litt uvanlige vinland, inkludert Bulgaria. (På vinmonopolet står det at de har 15 men alle er utgått fra sortimentet, så i praksis er det vel ingen rødviner fra Bulgaria å oppdrive i Norge) Soli Syrah 2012 fra produsenten Edoardo Miroglio Eood var den bulgarske vinen som ble med meg hjem, en vin av 85% syrah og 15% merlot.

IMG_6972

Vinen er produsert sør i Bulgaria og i motsetning til hva man skulle tro har vinproduksjonen i følge systembolaget falt de siste årene fra 4.5 millioner hektolitervin produsert i 1985 til 1.5 millioner nå.

Produsenten lager veldig mye forskjellig vin, også musserende og hvitvin, de har også et flott hotell på eiendommen som kan være verd et besøk hvis du er i Bulgaria og er interessert i vin.

IMG_6978

Jeg syns vinen er veldig anonym i aromaen og jeg får veldig lite av den, kjenner noe mørkerød frukt men det er det. Den er bløt i smaken men også her litt anonym, den føles rett og slett litt utvannet. Man kan kjenne noe kirsebær, bjørnebær og fat i bakgrunnen men jeg syns det blir litt for tamt til min gane. Det kommer frem litt blomster når den får luftet seg en stund, men dessverre ikke nok til å redde totalinntrykket.

Kanskje en vin for «nybegynnere»? Eller de som ikke liker så mye smak på vinen. Jeg syns uansett at det er moro å smake vin fra litt utradisjonelle vinland, jeg prøver gjerne andre viner fra Bulgaria ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: