En kveld på Onda med Antiche Terre og Christer Berens.

Sist uke var jeg på et utrolig flott arrangement på Onda på Aker Brygge, solen skinte, maten var god, vinen var eksepsjonell og folkene hyggelige. Christer Berens hadde arrangert en såkalt Winemakers Dinner som er så populært nå og det var selvfølgelig Antiche Terre som hadde tatt turen fra Italia!

IMG_3127

Christer Berens og firmaet hans importerer Antiche Terre vin og etter min erfaring er kvaliteten gjennomgående god på alle produktene deres. De er mest kjent for ripassoen og amaronen sin, men de produserer også gode hvitviner og musserende viner.

collage

Det er moro å få møte vinmakerne personlig, å ha muligheten til å stille spørsmål om vinene og produksjonen. Som kommende Sommelier er det en unik mulighet til å lære om det store temaet som vin er fra de som virkelig kan det!

Jeg snakket lenge med Davide Degani, sønnen til vinmaker Luca, om blant annet dette med miljø. Antiche Terre er jo i full gang med å legge om til økologisk, dette til tross for at mange vinhus i Italia har begynt å si fra seg sertifiseringene sine på grunn av at det er en papirmølle uten like å både få og vedlikeholde sertifiseringen.

IMG_3137

Når jeg spør Davide om dette med økologi/organisk vinmaking er det tydelig at det er en del bry med det, som han selv sier så vil de lage tradisjonelle viner ikke produsere viner etter en trend. Det er jeg egentlig enig i og respekterer fullt ut.

IMG_3153

Jeg syns alltid at det er moro å høre hvilken vin som er favorittvinen til vinmakerne selv, Davide sier at han er veldig glad i ripasso selv og syns det er den vinen som representerer Antiche Terre best.

Pappa Luca er ikke så interessert i å fortelle om sin favorittvin med en gang, han ler og med glimt i øyet sier han at han ikke så flink i engelsk og henviser til sønnen sin. Så blunker han lurt å peker på amaronen før han får Thor (fra Sommelier As) til å helle i glasset sitt og drikker med et smil, den eldre herremannen er tydeligvis en mann med humor!

Mamma Marzia er også veldig engasjert når det kommer til vinen, hun er blid og heller i musserende vin i imponerende fart, det er helt tydelig at dette er et familieforetak hvor alle medlemmene bidrar! De har en musserende vin produsert som en champagne jeg ikke har smakt før, Antiche Terre Ciampa Metodo Classico Brut 2011, som jeg ble ganske imponert over, jeg skal komme tilbake til den nærmere 17.mai.

TPAN7366

Det er ca. 45 minutter med vinsmaking før middagen, det er vel organisert og man får god informasjon ved alle bordene. Jeg liker godt sånn smaking, da får man mulighet til å stille alle spørsmål man har om vinene direkte.

IMG_3163

Det er tid for middag og Davide forteller litt om vinhuset og de to vinene som kommer, dette gjentar han flere ganger slik at vi får god informasjon om vinene til maten. Her viser han at humoren går i familien og at han ikke tar seg selv så selvhøytidelig, det er bra!

IMG_3141

Slik ser menyen ut! (Som du ser på bildene under så gikk det fra sollys ved forretten til stummende mørke ute ved desserten)

IMG_3181

Jeg kan bare si at all maten smakte helt fantastisk og at vinene var utmerket til, skinken var silkemyk, risottoen kremet, lammet mørt og ostene nydelige, en perfekt 4-retters! Servitørene gjør dog en feil, de serverer Amarone 2008 til både hovedretten og desserten. For meg er ikke det noe minus, den er jo helt nydelig! Det kommer også overraskende sjokolade på tampen av kvelden, vi som trodde kvelden ikke kunne bli bedre!

Det er en nice touch at man får Antiche Terres egen olivenolje til, den er fantastisk god og fås kjøpt hos Sommelier As.

IMG_3142

Jeg vil igjen takke Christer Berens, hans to ansatte Morten og Thor, Onda og Antiche Terre for en fantastisk aften! Følg med her for å få med deg de neste arrangementene til Christer.

IMG_3168

Også må jeg selvfølgelig anbefale at du tar en titt på vinene til Antiche Terre! Her er det jeg har skrevet om de.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: