Bod. Tajinaste Tinto Tradicional 2014/15

Nord på Tenerife, i den majestetiske dalen La Orotova, ligger Bodega Tajinaste. Det er her vinen Bod. Tajinaste Tinto Tradicional 2014/15 kommer fra. Vin fra Tenerife sier du? Jada, dette vinhuset åpnet dørene sine allerede i 1977! (Vinen kom på vinmonopolet i mai i år)

img_5965

Familien García Farráis har lang erfaring med druekultivering og vinmaking, de gror blant annet Listan Negro og Listan Blanco på vinranker plantet i 1914 (Kanariøyene ble aldri truffet av Phylloxera) og har kombinert gamle vinmakingstradisjoner med moderne ønologi. De gror også lokale druer som Marmajuelo, Albillo, Verdello, Vijariego negro og Tintilla, Det prisvinnende vinhuset Bodega Tajinaste lager viner som skal vise hva Tenerife og det unike terroiret kan by på, typeriktige viner med smaken av vulkan og hav. «Vin med sjel» som Agustin Garcia Farrais kaller det, han som mange andre vinmakere på Kanariøyene har dedikert seg til å lage kvalitetsviner, for å vise hva «øyene» har å tilby.

Vinene til vinhuset er produsert under Denominacion de Origen Valle de La Orotava og den nye kvalitetsbetegnelsen Denominacion de Origen Protegida Islas Canarias, et spennende prosjekt for vinhusene på Kanariøyene.

img_5967

Vinen har en aroma av mørke bær med krydder, floral med hint av urter. Smaken vitner tydelig om at dette er en vin fra et varmt vulkansk klima med sitt saftige bærpreg med milde krydder. Godt balansert med middels fylde og snille tanniner. En god allround vin.

 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..