Julegavetips: Vinbøker!

Reklame

Tenkte jeg skulle komme med noen julegavetips til den vininteresserte, eventuelt til deg selv, da det finnes mange gode vinbøker der ute! Dette er bøker jeg har kjøpt til meg selv i de siste årene og som jeg syns er gode, jeg bruker konsekvent Adlibris når jeg handler bøker da bøkene jeg er interessert i som regel alltid er billigere der. (Et tips: registrer deg som student hvis du er det, da får du gratis frakt)

Vi begynner med disse tykkasene!

The Science of Wine av Jamie Goode er ikke en bok for nybegynnere, den går i dybden på hvordan vin lages, heldigvis uten å bli tørr og kjedelig. Utrolig lærerik bok, etter dette er det nesten så man kan anlegge vinmark selv!

Andrè Dominè, Vin (svensk) er en tungvekter, men en jeg absolutt har brukt mye under sommelierutdannelsen min. Det hjelper faktisk på læringen å lese om de samme områdene på forskjellig språk. 928 sider fullpakket med interessant vinstoff.

The Oxford Companion to Wine sier seg liksom selv, et leksikon for både vinstudenter og andre interesserte. Denne dekker alt du lurer på!

Exploring Wine er kostbar, men det er den verd. Denne var uvurderlig da jeg leste til sommeliereksamen, fine kart, godt skrevet og tilleggskapitler blant annet om mat og vinparing som passet veldig godt.

Atlas över verdens viner er en super kart-vinbok, denne selges dessverre ikke i Norge.

En duft av Champagne er selve boken hvis du ser etter en bok om Champagne. Skrevet av legenden og champagneeksperten Richard Juhlin. Den mest omfattende boken om temaet på markedet. Jeg bruker den til stadighet for å slå opp ulike champagnehus, champagner og åganger.
Et lite tips, den kommer også i en Unik og signert utgave i en lekker boks !

Jeg har såklart alle Ingvild Tennfjords bøker de er skrevet på en humoristisk og informativ måte og underholder fra første til siste side. Anbefales til nybegynneren og litt viderekommen.

Verd å vite om vin er en av pensumbøkene til sommelierstudiet, kjempefin og informativ bok som tar for seg det man trenger om vinregionene i verden! Den har også en del om vinproduksjon, smaking og glass.

How to Taste: A Guide to Enjoying Wine er også en av pensumbøkene mine, en ypperlig bok om hvordan man skal få mest mulig ut av en vin, aroma og smaksmessig. Her lærer man også å kjenne igjen ulike druetyper!

Ett vin blir till : Arbetet i vingården och i vinkällaren er enda en pensumbok, her lærer man alt om vinmaking, fra arbeidet med vinplantene, til pressing og vinifisering. Vet du egentlig hva som er forskjellen på vinmaking når det kommer til hvitvin og rødvin?

Wine wars er en bok som tar for seg globaliseringen når det kommer til vin, markedskrefter og fremtidens vinsalg. For spesielt interesserte.

Terroir and Other Myths of Winegrowing er en bok som tar for seg mytene bak vin, kan man egentlig smake terroir? Meget kontroversiell bok alle som driver med vin bør lese, selv om en er uenig i det som blir hevdet.

The World Encyclopedia of Wine syns jeg er fin, en generell bok om vin med mye bilder, kart og diverse som gjør den morsom og lærerik å lese!

Kollega Gunnar Skoglund har skrevet Husets vin som er en veldig fin vinbok med beina plantet på jorda. En vinbok for hvermansen og viderekomne. Denne er nedsatt med 57% nå, så dette er et kupp!

Hvis dere har noen tips til bøker jeg bør skaffe meg så skrik ut, man er aldri utlært!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..