Belvedere Warszawa.

Da vi var på sommerferie i Polen i sommer hadde vi noen dager i Warszawa, i samarbeid med Visit Warsaw tok vi lunsjen på den nydelige Belvedere restauranten som ligger midt i den flotte Łazienkiparken. Bygningen er 150 år gammel og er beholdt i den samme stilen, som en liten botanisk hage og drivhus, fylt med tropiske planter og fantastisk mat!
Før en tar lunsj på Belvedere kan en tur i selve parken være å anbefale, her er det mange museer, kafeer og ting og se, et fint sted å bruke noen timer:

Direkte oversatt betyr Lazienki «De kongelige Bad» og er ikke bare en park, men også et palasskompleks som nå er omgjort til museer. Parken ble opprinnelig anlagt i barokkstil i det 17. århundre av Stanisław Herakliusz Lubomirski etter tegninger av Tylman van Gameren.

Og midt inne i denne parken midt i Warsawa ligger altså Belvedere, restauranten som både kom i Michelinguiden og på listen over Polens topp 100 restauranter i fjor. Bare settingen fortjener en pris.

Når det kommer til vin så har de kyndige sommelierer tilstede som anbefaler viner, det er alltid hyggelig å snakke med kollegaer på jobb. Sommelieren tilstede denne dagen er god i engelsk, kunnskapsrik og jeg blir glad når han anbefaler lokal vin.

Det er ikke alltid de har barnemeny forteller kelneren, som er litt dårligere i engelsk enn jeg syns han bør være til å jobbe på en slik restaurant. Men vi får hjelp, og mat. 7-åringen vår får anbefalt en relativt barnevennlig anderett mens vi voksne begynner med en deilig kald suppe.

Ingenting å klage på når det kommer til maten, helt nydelig!

Vinene som serveres til passer også veldig godt, det er tydelig at noen kan jobben sin!

Desserten og den polske dessertvinen vi får som avslutning på den flotte lunsjen er himmelsk!

Og vår kjære sønn lærer at hjemmelagd is tar litt lenger tid å lage enn vanlig, men at den da også er helt fantastisk!

Og etter en slik lunsj kan det være greit å rusle i parken en stund igjen, for lunsjen var stor og god!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..