Sightseeing på Kreta med mat og vin.

Hvis du skal til Kreta har jeg noen aktiviteter å anbefale, den første er Sightseeing med Greeking me!

Jeg ble med Spyros Psychogis på en rundreise i Kerameia-regionen, en halvdagstur, han startet turen med en liten omvisning med flott utsikt over Chania! Så dro vi videre til det lokale vinhuset Mavredakis. (Dette vinhuset kommer det eget innlegg om med smaksnotater, mer info om vinhuset osv.)

Dette er et lite lokalt vinhus, familiedrevet og autentisk. Vinmakeren og eieren selv var forsinket, så svigerdatteren serverte raki og den ytterst lokale retten Dakos!

Når vinmakeren kom fikk jeg en omvisning i vinmarkene og kjelleren, før lunsj. Her fikk man virkelig merke den greske gjestfriheten, alle kom til bords, vi smakte mye god vin og hygget oss. Spyros fortalte at dette var en svært populær lunsjstopp blant gruppene han hadde på sightseeing.

Vi kjørte så videre gjennom små landsbyer, og det var moro å lære mer om regionen fra bilvinduet!
Dagen etter var jeg også på en halvdagstur med Spyros, da besøkte vi først en olivenoljemølle; Melissakis! Her jeg ble møtt av familien som drev den og fikk selvfølgelig innføring i hvordan man lager olivenolje samt smake!

Vi tok så turen innom til et ytterst lokalt lite vinhus, Sapounakis Vineyards, hvor jeg fikk en omvisning og vinsmaking.

Vi tok så med oss noen av vinene og dro til en fantastisk liten gård; The Olive Farm! Dette er en organisk liten perle, hvor de dyrker alt selv, har kokkekurs både ute og inne, yoga i hagen osv. Et must for en naturelsker! Jeg fikk ta en liten tur i urtehagen og samlet en stor bukett urter, blant høner, oliventrær, blomster og bier.

Etter en liten omvisning ble det rakismaking og kokkekurs på kjøkkenet inne i den lille autentiske hytta de har på gården, her lagde vi greske kjøttboller og tzatziki. Etterfulgt av en utrolig hyggelig lunsj med vertskapet og vinmakeren med kone. En liten retreat her er å anbefale, her føler man seg avslappet og velkommen i naturlige omgivelser!
To hyggelige halvdagsturer fra Chania der altså!

Hvis du kun er ute etter en tur i gamlebyen i Chania, Kreta, må jeg anbefale flotte Aud Øymyr (også fra Greeking.me). Hun er norsk, har mange turer både i gamlebyen og opp i fjellene for skandinaviske turister og hun har en egen blogg om Kreta du kan se på her.

Hun har bodd på Kreta i 36 år og er gift med en greker, så her får du masse informasjon om byen – på norsk! Det er moro å gå gjennom byen, se på alle de ulike kirkene, bymurene og restene fra oldtiden, se de velfødde kattene rusle rundt… Det blir noe annet å ha en felles landsmann til å guide deg gjennom byen, dere snakker samme språk og du lærer mer, det kan jeg absolutt anbefale!

Crete Urban Adventures tilbyr en litt annen tur; Bohemian sunset Tour! Jeg ble med Stefanos Papaioannou på en liten bohemsk tur i Chania. Dette er en tur med mer fokus på funky steder, kule kafeer, kunstgallerier osv. Veldig morsomt å se en annen side av byen også!
Man er også innom et «hemmelig» sted, en nydelig wine and dine restaurant med en fantastisk hage. Vi smakte litt forskjellig mat og vin, som var helt utsøkt!

Dette er også en fin «introduksjonstur» til Chania da Stefanos viser frem mange alternativ til restauranter, pubber, kafeer osv. du kan besøke senere som du kanskje ikke hadde oppdaget på egenhånd!
Jeg syns ofte det er greit med en slik tur en av de første dagene, for ikke å gå glipp av noe.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..