Bodrog Dry Tokaj 2018

Bodrog Dry Tokaj 2018 var en av septembernyhetene mitt lokale vinmonopol hadde plukket opp, jeg syns det er moro å se hva de velger ut i mylderet av nyheter også!

Om produsenten.
Det er Hajdú János & Farkas Krisztián som står bak vinhuset Bodrog Borműhely i Tokaj, Ungarn. De har et knippe historiske vinmarker i regionen, blant annet ensom heter Deák, den ble klassifisert som en førsteklasses vinmark i 1798(!), og det er bare en av flere vinmarker de har som både er anerkjent fra gammelt av, men som også har gamle vinplanter. De håndplukker alle druene sine og bruker kun spontanfermentering.

Om vinen.
Vinen er produsert på Hárslevelu 20%, Furmint 80%, den har 12.5 % alkohol og har ligget på ståltank på bunnfall i minst 6 måneder før salg.

Den har en aroma av gul, moden frukt, sitrus, steinfrukt, aprikos, litt sur mango og florale toner. Den er rik på smak med god fruktighet og syre, noe tropisk frukt og sitrus, tørr og lang utgang. En ganske kul og morsom vin, og prisen er upåklagelig! Prøv den!

2 kommentarer om “Bodrog Dry Tokaj 2018

  1. Jeg elsker tørr furmintvin, men dette blir definitivt ingen favoritt hos meg. Vinen mangler den fantastiske duften av frukt som kjennetegner en god furmint. I tilegg er den veldig «kort» i smaken. Prisen er jo veldig bra, men spander heller en femtilapp ekstra og velg en MAD furmint. Den stiller i en helt annen klasse.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..