Årets beste bøker.

Annonselenker

Jeg så at VG skrev en artikkel om årets beste bøker litt tidligere i desember å tenkte at jeg også skulle skrive litt om dette, jeg er selv en lesehest og tar gjerne i mot boktips! Fint å titte på nå en har litt ekstra tid i romjula, og ikke minst bestille så en har mye godt lesestoff å starte 2020 med!
Her er de VG trekker frem:

Reiulf Steen; historien, triumfen og tragediene av Lahlum er anbefalt av flere, VG skriver: Lahlum skriver ryddig og redelig enten det er om politikk og maktkamper eller alkoholmisbruk og damehistorier, og fremstår som en grunnleggende lojal og forståelsesfull biograf.Boken om Reiulf Steen er tradisjonelt og kronologisk bygget opp, og inneholder så mye interessant stoff at den ganske sikkert vil finne lesere over et bredt politisk spekter. Et spennende og tidvis trist portrett av en politisk skjebne uten sidestykke i norsk etterkrigshistorie.

Due og Drone av Kjartan Fløgstad er en roman som fikk terningkast 6 i VG, anmelder Sindre Hovdenakk konkluderer med at «Det er ikke sikkert at han klarer å rekruttere mange nye lesere med denne boken. Men Fløgstad-fans vil fryde seg over en roman av ypperste merke, som flommer over av litterært overskudd

Samme anmelder gir Koke Bjørn av Mikael Niemi en 6`er, og begrunner det med «Går det likevel an å føle seg oppløftet etter å ha lest en slik fortelling? Jeg våger å svare ja: «Koke bjørn» er ganske enkelt en stor litterær opplevelse.» En spenningsroman som står høyt på min ønskeliste.

Anmelder Gabriel Michael Vosgraff Moro anbefaler Medusas Flåte av Franzobel, som handler om et historisk forlis i 1816 fortalt på en veldig spennende måte. Denne har jeg bestilt, som både historisk interessert samt bokglad treffer nok denne blink.

Drapet på kommandanten: Bok 1 og Drapet på kommandanten; Bok 2 av Haruki Murakamis er også to mursteiner som anbefales: «Alt i alt er «Drapet på kommandanten» en roman det er vanskelig å forholde seg likegyldig til, til det setter den i gang for mange spørsmål. Murakami har denne helt egne evnen til å skape uforglemmelige scener og forbindelser mellom verdener. I en hjemlig litteratur som altfor ofte henfaller til realismens betonggrå kjedsommelighet, er det på sin plass å bejuble en forfatter som evner å utvide virkeligheten og ikke frykter sin egen fantasi.» -Vosgraff Moro.

Før plogen din over de dødes knokler av Nobelprisvinner i litteratur, Olga Tokarczuk anbefales også, dette er en mørk feministisk komedie, en eksistensiell fabel, en hyllest til poeten William Blake og et mordmysterium.

Elin Brend Bjørheis anbefaler The Silent Patient, en krim som visstnok er meget bra, har fått gode anmeldelser verden over! (obs. god pris)

Vuggesang er en annen krimbok hun anbefaler, en godt skrevet og nifs psykologisk thriller som sitter godt i kroppen er noe vi trenger i vårt behagelige liv.

Hun anbefaler også Jomsviking: Danehæren, bok nr. 3 i Jomsviking serien. De andre finner du her. Jeg har akkurat lest Hvitekrist om vikingtidens konger, og skal absolutt hoppe på dette tipset!

Trine Saugstad Hatlens topp 3 starter med Jenteboka, et must til jenter i starten av puberteten! Hun fortsetter med Full Spredning, en legeroman stappfull av morsom samfunnssatire. Hun avslutter friskt med Når jeg drikker, kan en diktsamling fra en tørrlagt alkoholiker være inspirerende? Absolutt.

Guri Hjeltnes anbefaler Lahlum-boka jeg skrev om øverst, i tillegg trekker hun frem Ut av skyggene, en bok om innvandrerkvinners kamp om likestilling av Shazia Majid, høyaktuell! Byens spor; Skyggeboken av Lars Saabye Christensen er et must for alle som elsket Beatles!

Arne Hugo Stølan anbefaler Jeg føler meg uvel, «Oppslitende og sterk skildring av en sorgprosess som ikke vil gi slipp, selv flere år etter ektefellens sykdom og død i kreft. Sunde skriver seg ikke ut av et mareritt. Han skriver marerittet større, mer intenst, mer og mer uutholdelig.» og gir terningkast 6.

Artikkelen på VG kan leses her i sin fullhet.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..