Solo Craft Gin

Solo Craft Gin er en av varene som ble satt ned kraftig i pris på septembersalget på vinmonopolet, den ble satt ned hele 250 kroner til 350,-! Jeg fikk tak i en flaske og i skrivende stund er det fortsatt flasker igjen.
Det som er litt moro med gin`en er at den har norske aner…

Gin`en kommer fra Kreta som jeg for øvrig besøkte i fjor, og jeg la faktisk merke til reklame for produsenten men da for ølet deres. De har lagd en Craft gin som skal vise den kretiske karakteren, og det vil jeg påstå at de har klart. Jeg syns nemlig at den minner litt om ouzo… Mer om det senere. Ginen er laget på elleve ingredienser, de fleste av dem er kretiske.
Den er altså produsert med lokale frukter, urter og krydder, blant annet einebær, grapefruktskall, anisfrø osv.

Jeg nevnte jo over at den har norske aner, det er fordi at mannen bak er Nøgne Ø-gründer Kjetil Jikiun! Hadde jeg visst at det var han som sto bak selskapet da jeg var der i var skulle jeg absolutt tatt turen innom, Kjetil og kona har nemlig flyttet til Kreta og begynt med øl, vin og brennevinsproduksjon. Da Jikiun sluttet hos Nøgne Ø var det med en klausul om at eventuell ny virksomhet ikke måtte konkurrere med produktene til bryggeriet i Grimstad og Solo Craft Beer er derfor ikke til salgs på det norske markedet, eller i noen av de andre landene hvor Nøgne Ø selges.

Gin`en kom til Norge for første gang i 2017, og fikk da lovende bra salg. At den nå er nedsatt i pris kan tyde på at interessen er dalende, men det er det ingen grunn til når det kommer til smaken. Den er rimelig unik, og jeg smaker en del gin i året til referanse.

Den har en spennende aroma av krydder, anis, einebær, florale toner og honning. Den er sødmefull men balansert, et tydelig anispreg som minner om ouzo på en god måte, sitrus, krydder og en lang utgang. Kul gin med autentiske smaker fra Kreta!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..