La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2014

Det er Marchese Antinori som står bak vinen La Braccesca Vino Nobile di Montepulciano 2014 (dette er årgangen som er tilgjengelig nå), men vinhuset reklamerer ikke stort med det kjente navnet sitt på vinen. Familien som begynte å produsere vin allerede i 1385, lager vin som skal bedømmes som det den er, ikke «enda en vin» fra Antinori.

Vinhuset styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia. Familien har aldri vært redde for å gå nye veier for å øke kvaliteten på vinene. Et eksempel på det er Tignanello som ble lansert i 1971, og som var med på å starte fenomenet ‘Supertoskanere’ – topp kvalitetsvin, produsert utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet.

La Braccesca er en 508 (!) hektar stor eiendom i Montepulciano hvorav 108 hektar er dedikert til produksjon av Vino Nobile di Montepulciano.
Vinen er produsert på 90% Sangiovese (også kalt Prugnolo Gentile her) og 10% Merlot, den er lagret 12 måneder på fat og ytterligere 12 måneder på flaske.

Vinen har en lett utviklet aroma med godt preg av røde og mørk bær, kirsebær, tørket frukt, florale toner og søtlige kryddertoner. Vinen er fruktig og rund på smak, den har god fylde og fin syre, lang ettersmak med integrerte tanniner og elegante toner av kakao og vanillje.
Et godt kjøp som drikkes innen 3-4 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..