«Top dog» i Verona.

Denne restauranten het tidligere Cangrande, den har etter mitt besøk i januar i år byttet navn til L’Evangelista Ristorante & Enoteca.*  Men den er fortsatt «top dog» og har beholdt den velfortjente førsteplassen sin over restauranter i Verona på Tripadvisor!

La oss begynne med interiøret, som er absolutt nydelig. Eleganse og stil er stikkord. Det er høyt under taket, det meste skinner i gull og sølv, bortsett fra de passende mørke treelementene som går igjen og gir rommene sjarm.

Jeg besøker de flotte lokalene en rolig søndag, manageren Simone som tar i mot meg forklarer at det normalt er veldig travelt. Han anbefaler å teste smaksmenyen, men lar meg gjerne titte på de andre menyene mens jeg nyter et glass deilig Franciacorta fra 2015.

Både vinlisten og menyen er imponerende, men jeg følger Simones råd og tar smaksmeny med tilhørende vin, det angrer jeg ikke på…

Jeg liker godt at bordene er opplyst med en egen liten lampe, selv om det selvfølgelig er ypperlig for oss som vil ta bilde av maten så tror jeg at alle har fordeler av å se den fantastiske maten som kokken tryller frem.

Den første retten som trylles frem er «kokkens forrett», denne dagen er dette en ravioli med lokal trøffel og ricotta. Allerede her begynner man å ane konturene av et fantastisk måltid, for smakene sitter som et skudd!

Til de første rettene serveres en deilig ripasso fra Salette, 2017-årgang og en flott match til maten!

Så kommer restaurantens signaturrett… Posjert egg på på brioche med foie gras, parmesankrem, sort trøffel og balsamico glaze. Altså – denne retten er så god at jeg har tenkt på den mange ganger i månedene som har gått siden jeg var der. Denne retten er fast på menyen og bør absolutt være på alles bucketlist hvis de er i Verona. Jeg kommer tilbake kun for denne neste år.

Men det er ikke nedtur med pasta med ossobuco ragu heller, servert med safransaus og kokkens egen gremolada med sitron, hvitløk og persille.

Når amaronen kommer på bordet skjønner man at det er alvor, Ettore er en kjent og kjær produsent og vinen og 2015-årgangen er meget god!

Hovedretten er and med sprøtt skinn, røkt potetpurè, stekt salat og en marjoram demi-glaze. Helt nydelig, og kombinasjonen med vinen er helt ypperlig! Alt er flott balansert.

Tid for søtsaker. Dessertvinen var en recioto fra tidligere nevnte Ettore, også denne i fersk og ung 2017-årgang.

Som «ventedessert» får jeg en flott liten macaroon, friske og deilige smaker med innslag av pistasje og sitrus klargjør ganen til dessert.

Desserten består av lokal kjeks, sbrisolona, med mascarpone ostekake med sitronmarengs og kanel. Alt er perfekt balansert, den deilige søte marengsen og kremen er flott til de syrlige bringebærene og sitronkremen.

Etter et stort måltid gjør det seg med en digestif, Simone anbefaler en lokalvariant som er en slags blanding mellom grappa og limoncello, lagd på spesielle sitroner fra Sicilia og Puglia. En perfekt avslutning på det jeg vil kalle et tilnærmet perfekt måltid.

Bonus:

For alle turister som har brukt opp strømmen sin på å ta bilder og folk som er innom på business har de installert stikkontakter ved bordene. Et smart og innovativ grep!

Denne restauranten er det bare å plotte inn på neste Veronatur, den får toppkarakter fra meg, maten og servicen er upåklagelig og profesjonell!

*I en epost fra manager Simone forklarer han navnebyttet med at det var flere andre steder som også hadde tatt navnet Cangrande, i tillegg til litt trøbbel med tidligere leietaker. De er stolte av det nye navnet og logoen, Evangelisten var navnet på bygningen før det ble en restaurant, og de har et 200 år gammelt marmorskilt for å bevise det… I logoen har de også tatt med den bevingede løven som er så typisk for Venetoregionen. Han forteller at de er litt lei seg på grunn av koronasituasjonen, som ikke har gjort underverker for restaurantene i Verona, men at de skal stå sterke gjennom dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..