Weingut Acham-Magin.

Da undertegnede var på en liten tematur i Tyskland i fjor, Women and Wine, tok vi en liten lunsjstopp hos vinhuset Acham Magin. Vinhuset ligger i den lille landsbyen Forst og drives selvfølgelig av en kvinne!

Verten vår heter Anna-Barbara Acham og er 11. generasjons eier av dette vinhuset som ble etablert i 1711. Hun  tok over i 1994, etter moren Anna Magin som drev gården alene i mange år da den første mannen hennes døde tidlig, etter hvert giftet hun seg med Anton Acham og vinhuset byttet navn og de fikk datteren.
Bestefaren til Anna-Barbara var med å starte foreningen «Association of Natural Wine Auctioneers of the Palatinate» i 1908, bedre kjent som VDP-Pfalz i dag.
I dag kultiverer de 11.5 hektar vinmark, ca. 70.000 flasker i året og fokuserer på tørre, lagringsdyktige viner. 80% av produksjonen deres er Riesling, resten består av Cabernet Blanc, Chardonnay, Dornfelder, Gewürztraminer, Grauburgunder, Merlot, Portugieser, Scheurebe, Spätburgunder, St.Laurent og Weißburgunder.

Vin og gastronomi har gått hånd i hånd hos vinhuset siden det begynte, og flere kvelder i uken har de åpent for spisende (da vi var der var det fra onsdag til søndag). Det serveres deilig tradisjonell tysk mat som selvfølgelig passer perfekt til Riesling. De har både inne- og uteplasser å spise, det var utrolig hyggelig å sitte ute på den fine gårdsplassen i sommervær!

Viner smakt der og i Norge:

Acham-Magín Riesling Trocken 2018 har en aromatisk og fin nese med gul frukt florale toner, sitrus og hint av gummi. Den er frisk og fruktig også på smak, syrefrisk og typeriktig.

Weingut Acham-Magin Purist Riesling Trocken 2018 har en ung og fersk nese, godt preg av epler og sitrus. Fruktig på smak med god syre, tørr og fin, ganske lang utgang.

Acham-Magin Forster Jesuitengarten GG 2016 (2017 tilgjengelig): Lett utviklet nese med epler, sitrus, moden gul frukt og et elegant hint av fat. Fruktig og rund på smak, komplekse frukttoner, noe honningblomster, god syre, sitter godt og lenge. Meget god vin.

Acham-Magin Riesling Ungeheere 2018: Kompleks nese med gul frukt, epler og sitrus. Fruktig og frisk smak, rund men balansert syrefriskhet, litt kjedelig men typeriktig.

Acham-Magin Riesling Deidesheimer Mäushöhle 2018: Lett aroma, noe jordsmonnpreg, hvit steinfrukt og sitrus. Godt konsentrert på smak, fin balanse og halvlang ettersmak. Mangler litt karakter, men er en allright og typeriktig riesling.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..