God jul!

I dag tenkte jeg at jeg skulle ønske dere god jul med en Cognacanbefaling, jeg har anbefalt den i årets siste Vin&Brennevin også, men da uten historien om Cognachuset. Vi ser på Martell Noblige:

Martell ble grunnlagt i 1715 og er at av de eldste av de store Cognac-husene – i 2015 feiret Martell sitt 300 års jubileum. Martell benytter kun en druetype i sin produksjon – Ugni Blanc. Cognacen lagres hovedsakelig på Troncais eikefat i området Charente som har et fuktig klima, spesielt gunstig for cognacens utvikling. Martell har ca. 270 hektar vingårder og 3 destillerier.

Dagens Cognac er fatlagret i 15-18 år i eik fra Tronçais. Den ligger i basiskategorien på Vinmonopolet, så hvis du blir sugen på å smake den i jula skal det være mulig å finne den på de største polene.

Den er fruktig med tørket frukt, pærer, karamell, krydder, vanilje og fat. Den er fyldig og lett kompleks, silkemyk men med lett struktur, følger nesen med en lang ettersmak og et godt fatpreg. Godt kjøp.

Da gjenstår det å ønske dere en god jul, håper dere får fantastiske dager med masse godt drikke og god mat! Følg med på Vinhøna, hun tar ikke fri, artikler hver dag!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..