Chateau de Sancerre

I dag skal vi se på et vinhus i Loire, som dessverre ikke er på Vinmonopolet, men som kan være verd å sjekke ut om dere skulle være i området når det er mulig igjen. De arrangerer nemlig flotte vinsmakinger i nydelige omgivelser! (Her finner du mer info om besøk)

Chateau de Sancerre ligger i byen Sancerre, på vestre bredde av Loire, og er ett av få franske vinslott som heter det samme som appellasjonen den ligger i. I dag har vinhuset 55 hektar vinmark og alt arbeidet med vinene blir gjort på eiendommen. Louis de Sancerre, en mann som naturligvis var viktig for byen, (1342-1402) sitt motto – “Overtake the very best” har gått igjen siden han var marskalk og konstabel (Constable, en høyere tittel) for Frankrike.

De har satset mye på vinturisme, og hvorfor ikke – med sitt 360 graders panoramautsikt over Sancerre, hvor man kan se de forskjellige terroirene og smake vinene (og maten) som hører til.

Vinene deres er også verd et besøk, her er de jeg har smakt:

Sancerre Rosé – 2019, produsert på Pinot Noir. Vinen er frisk og fruktig, pent preg av røde bær og sitrus. Den er syrefrisk og tørr, med en god struktur og sitter godt i en lang utgang.

Sancerre Red – 2019, Pinot Noir. Fruktig og ung nese, lett kompleks, skogsbær, lett krydder og mineralske hint. Den er fruktig på smak, med god syre, tørre og fine tanniner i en lang og god ettersmak.

Terre de Chailloux – Sancerre Red – 2016, Pinot Noir, 1-2 år på fat. Den har et fint bærpreg på nesen, røde bær, skogsbær, lett krydder. Den er tørr og saftig, fin konsentrasjon, lang og elegant utgang med hint av krydder og fat. En flott vin.

Sancerre Dry white – 2019, Sauvignon Blanc. Den er aromatisk, frisk, fruktig, gule epler, hvit steinfrukt og urter på nesen. På smak er den rund med syrefrisk, smakfull, lang ettersmak med mineralske hint. En flott Sancerre!

Terre de Silex – Sancerre Dry white – 2018, Sauvignon Blanc. Den er frisk og fruktig på nesen, sitrus, grønne epler, urter og mineraler. På smak er den syrefrisk, fint strukturert og har en lang og mineralsk utgang. Elegant!

Cuvée du Connétable – Sancerre White- 2017, Sauvignon Blanc, 10 måneder på annengangs brukte fat. Kompleks nese med gule epler, sitrus, mineraler, urter og et elegant hint av fat. Den er rund og rik på smak, god syre, meget godt balansert og har en lang utgang. En vin som gir homage til Louis de Sancerre, flott vin!

En kommentar om “Chateau de Sancerre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..