Orchidèes Maisons de Vin

Hva handler Orchidèes Maisons de Vin om? På nettsidene skriver de følgende:

«Our Châteaux and Domaines portfolio, Great Loire Valley wines, specializes in top quality offerings derived from the chateaux and estates behind our finest appellations. This portfolio occupies an important place in the strategy of Orchidées, Maisons de Vin and is part and parcel of the careful and well-reasoned work, undertaken by passionate vintners. The team of men and women is entirely committed to quality, and to upholding and promoting the expertise of the preceding generations. Respect for a job well-done, local growers, and the region’s terroirs, are values that have always been deeply held by our group.»

Det er altså en gruppe etablert i 2017 som har som mål å promotere og beskytte gode vinhus og produsenter samt hjelpe de å lage den beste miljøvennlige vinen de har potensiale for i Loire, navnet var det Jean-Baptiste Ackerman som bestemte da han etablerte organisasjonen – han elsker blomster! De har både kooperativer og vinhus med på laget langs hele Loire, fra Nantes til Sancerre!

Her finner du videoer fra mange av vinhusene. 

Maison Ackerman
Dette er det eldste vinhuset i Loire som produserer musserende viner av høy kvalitet. Helt tilbake til 1811 startet Jean-Baptiste Ackerman produksjonen av Saumur Brut og Crémant de Loire laget på tradisjonell metode. Deres rosévin Ackerman Cabernet d´Anjou er spesielt laget for det norske markedet.

Ackerman Crémant de Loire Royal Rosé: Fruktig nese, røde bær og frukter, lett moden. Den er fruktig og bløt på smak, fin syre, lang utgang med noe sødme.

Ackerman Cabernet d’Anjou 2021: Moden frukt på nesen, røde bær og frukter, urter og sitrus. Den er fruktig, lett sødmefull, følger nesen. En veldig fruktig stil med en del sukker.

Monmousseau 
Som nvnet tilsier har de produsert musserende vin i mange år, faktisk har vinhuset historie tilbake til 1886! De er også kjent for hulene hvor de lagrer vin, kun noen minutter unna slottet Chenonceau. Vinene produseres på druene Chenin Blanc, Cabernet Franc og Cot (Malbec) og selvfølgelig på den tradisjonelle metoden.
Monmousseau Crémant de Loire: Fin nese med epler, sitrus, hint av brød. Den er fruktig på smak med en fin sødme, god syre, moden stil i en ettersmak som sitter godt.

Monmosseau Crémant de Loire Brut Rose: Fruktig nese med rød og moden frukt, florale toner, hint av urter. Fruktig og lett sødmefull på smak, balanserende syre, lett fedme i en ettersmak som sitter godt.Domaine de la Perruche
Dette vinhuset ligger i Montsoreau, en landsby kjent for slottet som inspirerte Alexandre Dumas da han skrev boken “La Dame de Montsoreau”. Vinhuset ble etablert på 60-tallet og de har ca. 43 hektar vinmark i appellasjonen Saumur Champigny (Cabernet Franc (90%) and Chenin Blanc (10%)). De er sertifisert level 3 «High Environmental Value Certification».
Ikke importør i Norge.

Domaine de la Perruche Saumur Blanc Coulée de la Cerisaie 2021: Gule frukter, sitrus, modne epler og ete lett krydderpreg på nesen. Den er fruktig med god syre, en lett fedme, litt bitter utgang. En strukturert hvitvin.

Domaine des Hardières
Dette vinhuset har 23 hektar vinmark nord for Layon og er sertifisert økologisk (2019). De produserer Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Chenin og fokuserer på rødvin, noe de har vært kjent for i mange år, selv om de selvfølgelig også lager hvitvin – vi er tross alt i Loire.
Ikke importør i Norge.

Domaine des Hardières Anjou Villages 2020: Mørke bær og frukter på nesen, skogsbær, blåbær, urter og et lett krydderpreg. Fruktig og bløt på smak, også her et fint krydderpreg, lang og tørr utgang. En balansert og fin vin.

Domaine de la Closerie
Dette er et vinhus som drives av fjerde generasjon vest i Touraine, på grensen til Anjou, på høyre bredd av Loire. Frem til 1830 huset bygningene et ølbryggeri som det fortsatt er spor etter i dag, men nå er det vin som gjelder. De lager AOC Bourgueil og St-Nicolas-de-Bourgueil som er laget av druesorten Cabernet Franc eller «Breton». De har vært økologiske siden 2013.
Ikke importør i Norge.

Saint Nicolas de Bourgueil  Domaine de la Closerie Organic 2021: Den har en aroma av mørke bær, urter, lett krydder, og skogbunn. På smak er den tørr og strukturert, klassisk Cab F, lang og saftig utgang. En fin Cab!

Et annet vinhus som er en del av denne gruppen er Chateau Sancerre, de har jeg skrevet om tidligere! Les mer om de her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..