Polets mest spennende brennevin?

Annonselenke

Jeg har nemlig smakt Tubi 60 Original!

Dette israelske brennevinet heter Tubi 60 Original, det er et sitrusbrennevin med ekstrakter av urter, røtter, humle og barnålstre. Blant ingrediensene er også sitron, appelsin, grapefrukt, ingefær, ginseng, rosmarin, safran, spisskumin, muskatnøtt og anis. Tubi 60 er et allsidig brennevin som kan drikkes iskaldt fra små glass; eller som kan brukes i de fleste typer to- og flerkomponent-drinker. Produktet er produsert i middelhavsbyen Haifa i Israel, og ble etablert i 2012.
Importørene oppdaget Tubi da de jobbet sammen som fredsobservatører i en by ved navn Hebron på den palestinske Vestbredden. De hadde noen dagers permisjon og dro sågar til Jerusalem, der fant de dette produktet på en barrunde, og det tok ikke mange glassene før de skjønte at de var nødt til å ta med dette til Norge. Her hjemme har distribuerer de  Tubi til Vinmonopolet og et tretti-talls barer og utesteder i Oslo over de siste fire årene. Blant de beste kundene er Aku Aku, Ben Reddik, Peloton, Parkteatret, Kulturhuset, Blå, Revolver, Syng og Oslo Velo; de fleste av disse har hatt Tubi 60 på sin drinkmeny i tillegg til å ha det tilgjengelig på barhylla.

– Det er mye mystikk knyttet rundt produktet, delvis fordi grunnleggerne ikke røper alt som er i flasken. Også er det dette med at det er ufiltrert, og at man blir oppstemt på en særlig artig måte. Det er også vanskelig å plassere tubien i eksisterende brennevinskategorier, og det er anvendelig som en sveitserkniv. Sier importør Even Nord Rydningen

Dette er en allsidig drikk, personlig liker jeg å drikke den bar med is, men den er også super med tonic, som en spritz med aperol og med ingefærøl.

Den har et innbydende preg av sitrus, ingefær, krydder, bark og urter. På smak er den konsentrert, syrlig, godt balansert, rund, lang ettersmak med en fin kryddervarme. Et utrolig komplekst og interessant brennevin, må smakes!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..