3 flotte viner fra Piemonte.

Annonselenke

I dag ser vi på tre flotte viner fra Piemonte, vi begynner med disse to:

Om produsenten.
Giacosa Fratelli er nok et kjent navn for mange, både navnet og logoen har vært sett i Norge i en årrekke. På 1990-tallet begynte de å kjøpe opp parseller i berømte Barolo vinmarker som Bussia og Mandorloog senere i Basarin vinmarken i Neive. I tillegg kjøpte de noen hektar plantet med Dolcetto og Barbera i Madonna Como.
I dag eier de ca. 50 hektar med vinstokker. Firmaet drives i dag av 5. generasjonens Maurizio Giacosa og hans fetter Paolo. Drømmen om å lage vin fra barndommens åser i Langhe er i dag blitt til en visjon med et grønt fokus. Vinmarksarbeidet er bærekraftig, basert på fornybare ressurser og med minst mulig påvirkning på naturen. I kjelleren kombineres en dyp forståelse av tradisjonen med moderne og innovativ teknologi. Slik kan Giacosa både lage viner fra flere av de beste vinmarkene i Barolo og Barbaresco og skape moderne viner av typiske druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2021: Klassisk og fin nese med mørke bær, urter, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig og rund på smak, god syre og generelt godt balansert, sitter godt og tørt med en fin struktur. En smakfull og konsentrert Barbera!

F.lli. Giacosa Langhe Nebbiolo 2020: Innbydende nese med mørke bær, krydder, jordsmonn, og florale hint. Den er smakfull med god frukt, fin syre og tanniner, lang og tørr utgang. En godt balansert og god vin, mye vin for pengene – godt kjøp!
Giacosa Fratelli Barolo Scarrone Vigna Mandorlo Riserva 2013 er noe så sjelden som en drikkeklar Barolo (men som også tåler 10+ til)! Den har en fint utviklet og innbydende nese med mørke bær, modne røde frukter, urter, lakris og tobakk. På smak er den rik, fin frukt og syre, tørr og lang utgang med lett utviklede frukter. En meget godt balansert og god vin som gjerne kan drikkes nå, prøv til lam eller biff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..