En nyhet og en ny årgang!

Annonselenke

Vi begynner med ny årgang av Trivento Golden Reserve Malbec 2020:

Om produsenten.
Trivento Bodegas y Viñedos, som ble grunnlagt av chilenske Viña Concha y Toro i 1996, er i dag blant Argentinas ledende eksportører av vin.
Firmaet eier åtte vingårder – alle med beste beliggenhet i Mendoza, som er Argentinas mest berømte vinregion.
Triventos vinmarker er beplantet med nasjonaldruene Malbec og Torrontés, og i tillegg dyrker de klassiske druesorter som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Syrah.
Vinområdet Mendoza påvirkes av tre sterke vinder som sveper over området gjennom hele året. Disse påvirker produksjonen positivt og vindene har også gitt navn til firmaet – Trivento betyr ”tre vinder”. De begynte for 20 år siden på sin «fine-wine» reise med Golden Reserve-linjen, og suksessen bare fortsetter.

Om vinen.
Vinen er produsert på den lokale druen Malbec og har slagkraftige 14% alkohol. Druene i denne vinen er dyrket i høyden (910 moh) og kommer fra 70 år gamle vinstokker fra fire forskjellige vinmarker som ligger nær Mendoza-elven i Luján de Cuyo: Vistalba, Las Compuertas, Agrelo og Perdriel. Lagret 1 år på fransk eik (95% franske eikefat og 5 % i store franske eiketønner) før flasking for så å blitt lagret videre enda 1 år før salg.

Vinen har en aroma av modne mørke bær, litt tørket frukt, kaffe og eik. Den er rund og fin i kantene med litt sødmefulle bær, god syre, faste tanniner og en lang og fin ettersmak. Intens og kraftfull, samtidig som at den elegant legger seg som et fløyelsmykt teppe i munnen, godt kjøp! Passer godt til alle typer kjøtt, gjerne grillet.

Bonterra dyrker alle sine vinmarker etter økologiske og biodynamiske prinsipper i Mendocino County nær kysten i California fordi de mener at det gir sunne, naturlig og deilige viner. På vinmonopolet selger de mange av Bonterras viner og som du sikkert ser så ligger de midt på treet prismessig, jeg vet mange vegrer seg litt for å bevege seg over 150 kroner men noen ganger er det smart å investere i noen tiere ekstra for å få en god smaksopplevelse, i dette tilfellet støtter du også vinmaking som er bra for miljøet og kroppen!
Bonterra Estate Collection Cabernet Sauvignon er ny på vinmonopolet, den er produsert på Cabernet Sauvignon 79%, Chardonnay 1% og Petite Sirah (Durif, P. Syrah) 20%, den har 14.5% alkohol, lagret på amerikanske (72%) og franske (28%) eikefat i 19 md., 80% nye fat. Den er fruktig med mørke bær, skogsbær, solbær, litt skog og jordsmonn, hint av krydder og fat. Den er fruktig og lett moden på smak, fin syre, lang og tørr utgang med med fin karakter. En fruktig og fin Cab-blend med balansert fatbruk, ypperlig kjøttvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..