17. mai drinker med Lysholm Blank 52

Korps, bunad og norske flagg – på selveste nasjonaldagen hyller vi nordmenn det norskeste av det norske. Hvorfor ikke overraske gjestene dine med lekre og velsmakende drinker laget med en av Norges nasjonalskatter, akevitten?

Selv om akevitt er tuftet på skandinaviske tradisjoner og håndverk av høy kvalitet, er ikke alle klar over at nasjonalbrennevinet i Norge, den norske akevitten, må være laget av poteter for å kunne kalles norsk. En annen godt bevart hemmelighet er at akevitt egner seg utmerket til de fleste drinker. Den er en svært attraktiv cocktailingrediens på den norske, så vel som den internasjonale barscenen. Akevittens fruktige og florale toner kombinert med svake undertoner av urter gjør den til et perfekt utgangspunkt til et bredt spenn av klassiske cocktailer, som for eksempel Dry Martini eller Cosmopolitan.

Løfter drinken til nye høyder

Både blank og brun akevitt kan brukes i drinker, og en akevitt som er spesielt utviklet for nettopp å ha i drinker er Lysholm Blank 52, som er en blank botanisk akevitt. Akevitten føyer seg inn i den historiske rekken av Lysholm-akevitter som går helt tilbake til 1800-tallet, da pioneren Jørgen B. Lysholm utviklet Lysholm Linie Aquavit i Trondheim – Nordens eldste akevittmerke som fortsatt er i produksjon. Lysholm Blank 52 skiller seg ut ved at den er frisk, floral og kompleks, og har en sitruspreget duft og smak. Den er laget med 11 forskjellige botaniske elementer, inkludert karve fra Inderøy, stjerneanis, koriander, ingefær og pomerans.

– 17. mai er den perfekte dagen til å servere, eller til og med introdusere, gjestene sine for en av Norges nasjonalskatter. Akevitt er en ingrediens som har utrolig mange muligheter utover å være en essensiell del av julemiddagen. Nasjonaldagen er en utmerket anledningen til å starte og utforske akevittens mange, spennende fasetter, avslutter Renate Nikolaisen, marked- og kommunikasjonssjef i Anora.

Heis flagget og server disse smakfulle drinkene med akevitt på 17. mai:

Norge i rødt hvitt og blått

 • 4 cl Lysholm Blank 52
 • 2,5 cl sitronjuice
 • 2,5 cl bringebærsirup (kok opp like mengder sukker, vann og bringebær. Bland, og sil av frø)
 • Eggehvite

Slik gjør du:

Bland ingrediensene uten is

Tilsett isbiter og rist kraftig i 10 sekunder

Sil drinken først én gang

Sil drinken i et passende glass

Pynt glasset med bringebær og blåbær.

 

Ja, vi elsker

 • 1 del Lysholm Blank 52
 • 2-3 deler Tonic, for eksempel Thomas Henry
 • Isbiter

Slik gjør du:

Bland ingrediensene og tilsett is.

Pynt med garnityr f.eks. agurk eller grapefrukt.

 

Tidløs sommer

 • 4 cl Lysholm Blank 52
 • 4 cl ananasjuice
 • 1 cl Limoncello
 • 1 cl yuzu
 • 1,5 cl sitronjuice
 • 1 cl sukkerlake
 • Eggehvite

Slik gjør du:

Bland ingrediensene uten is

Tilsett isbiter og rist kraftig i 10 sekunder

Sil drinken først én gang

Sil drinken i et passende glass

Pynt glasset med fersk timian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..