Rimelig deilig spansk Rosèvin!

Hei juli, velkommen skal du være, må du være fylt av god vin og varme sommerdager… I dag skal du få en rosèvinanbefaling, dette er en rosèvin jeg har kjøpt mange ganger etter at jeg fant den i boken Smaken av Spania. Den koster 110 kroner (!) på vinmonopolet: Marqués de Cáceres Rosado 2013/2014.

IMG_9398

Vinhuset Marqués de Cáceres, Unión Vitivinícola, S.A. ble grunnlagt i 1970 i Rioja. Det finnes 11 varianter fra vinhuset på vinmonopolet og alle er gunstige i pris, jeg har smakt Marqués de Cáceres Verdejo 2013 også og den er knallgod til sushi.

Rosèvinen er produsert på Tempranillo og garnacha, vinen er maserert i 8-10 timer. Den blir kaldbehandlet for å unngå den malolaktiske gjæringen jeg skrev om for en tid siden, den som gjorde vinene fyldigere, nettopp for å gjøre vinen frisk og klar til konsumering.

IMG_9400

Det er en veldig aromatisk vin, gode toner av røde bær, sukkertøy, hvite blomster og noe urter. Smaken har mye mer sødme enn 0.5 gram sukker per liter skulle tilsi, den er fersk og kompleks med toner av solmodne bær, den smaker rett og slett sommer og sol selv om det regner ute…

Dette er en av de mest prisgunstige rosèvinene jeg vet om, nå er det utskifting av årgang til 2014 og jeg gleder meg til å smake den!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..