Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut

Her om dagen hadde jeg noe jeg ville feire, da valgte jeg en av fire champagner de hadde på mitt lokale vinmonopol; Chapuy Grand Cru Blanc de Blancs Extra Brut.

IMG_1013

Jeg må ærlig innrømme at jeg ble litt skuffet over aromaen, det er ofte lett å kjenne at det er en champagne man har med å gjøre, her der i mot syns jeg duften var ganske dempet.

Man kjenner alikevel toner av epler, sitrus og ørlite (for lite?) autolyse/gjær. Den har litt brautete bobler som stikker litt og den er preget av epler, sitronskall og toast. Den blir noe rundere i kantene etter litt lufting.

IMG_1014

Det er helt grei vin men jeg har smakt bedre «billig-champagner», jeg tar heller denne enn en intetsigende cava i nedre del av 100-kronersskalaen så det skal være sagt. Jeg kjøpte to, så mulig den utvikler seg innen et par år!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: