Bod. Carrau Petit Verdot 2011

Som dere kunne lese på torsdag så syns jeg det er spennende med såkalte nye vinland, dette er min første vin fra Uruguay; Bod. Carrau Petit Verdot 2011, den har ligget i kjelleren en stund så den er støvete og fin!

IMG_1755

Historien til denne vinen begynner i Catalonia, Spania, i 1752 da vinhuset Bodegas Carrau ble startet! En fisker ved navn Don Francisco Carrau Vehils bestemmer seg for å skifte yrke og vil begynne å lage vin, siden da har Carraufamilien gjort nettopp dette. De første medaljene for vinene sine fikk de i 1888 og 1892 og i 1930 startet de vingård i Montevideo, Uruguay! De har også kjøpt eiendommer nord i Uruguay i senere tid.

IMG_1751

Jeg skrev litt om nasjonaldruen til Uruguay Tannat og at jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med den, ironisk nok er denne vinen produsert på petit verdot, så tannat blir neste gang! Petit verdot er en drue originalt fra bordeauxområdet men også populært i de «nye» vinlandene som Australia, Argentina osv. De er for øvrig håndplukket, gjennomgått temperaturkontrollert gjæring i 10 dager ved 23-25 grader og hatt en maserasjonstid på 12 dager. Gjennomgått malolaktisk gjæring, ligget 3 md. på bunnfallet og 6 md. ståltankmodning før tapping for de som er interessert i det tekniske.

IMG_1752

Vinen har en aroma av mørke bær, litt treverk og urter. Jeg ble litt skuffet da jeg luktet på den, jeg hadde forventet litt mer, men det kan ha med mine forventninger å gjøre. Smaken følger aromaen og den er ung og saftig med en bitter avslutning.

Ikke så spennende men en helt grei vin til prisen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..