Vigno – Chiles første felles vinmerkevare

Nå i november lanseres Concha y Toro Vigno på Vinmonopolet, en vin som er en del av det viktige Vigno-initiativet som har brakt sammen flere vinprodusenter i Chile for å lage en Carigan vin av høy kvalitet og med lokal karakter. Vigno er et helt nytt kvalitetskonsept for chilensk vin.

vulcao-Parinacota_chile

Vigno står for Vignadores de Cargian og ble establisert i 2010 av tolv chilenske vinprodusenter, store og små. Reglene de har satt er som følger:

  • Vinen må inneholde 65% eller mer av druetypen Carignan.
  • Carignandruene må komme fra gamle vinstokker fra den tørre delen av Maule
  • Vinstokkene må være minst 30 år gamle
  • Kunstig vanning er forbudt
  • Minimum to års lagring før salg

I følge Vigno er vin laget av Carignan fra denne tørre delen i Maule helt unik, de gamle vinstokkene gir lavere avling men mer konsentrasjon i hver drue og jordsmonnet er næringsfattig med mye liere, granitt og kvarts. Klimaet er varmt om dagen, tørt men har likevel noe nedbør og kalde netter, noe som gjør groforholdet til Carignan ypperlig.

????????????????????????????????????

Carignandruen ble innført i Chile på starten av 1900 tallet, da et stort jordskjelv medførte store ødeleggelser for vinbøndene i Maule i 1939 innførte den chilenske regjeringen insentiver for å plante denne nye druen for å hjelpe de utsatte bøndene. Populariteten til druen gikk ned etter hvert fordi druestokkene ga stadig mindre avlinger ettersom de ble eldre, de ble også lettere angrepet av oidium. Men på 1990-tallet Så noen fremtidsrettede vinprodusenter potensiale i disse vinmarkene da etterspørselen etter vin av høyere kvalitet kom og de begynte å produsere vin fra de igjen, de la grunnlaget til nettopp Vigno. En av disse vinene lanseres på Vinmonopolet denne måneden; Concha y Toro Vigno 2013, anmeldelse på den kommer snarlig!

2 kommentarer om “Vigno – Chiles første felles vinmerkevare

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..