Raud Halling 2008

I høst var jeg på en visitt i Hallingdal, jeg måtte selvfølgelig innom på det lokale vinmonopolet for å sjekke utvalget, det er jo som en godtebutikk for vininteresserte! Der fant jeg en vin jeg ikke hadde sett eller hørt om før, Raud Halling 2008 sto som «lokal vin», den måtte jeg selvfølgelig sjekke.

IMG_1757

Vinen er selvfølgelig ikke så lokal at druene er dyrket i Hallingdal, men den er lagd som et samarbeid mellom Terje fra Bardøla og Jette fra Himmelspannet som tok med seg masse lokalmat til Portugal som de lot de lokale vinmakerne smake og forske seg frem til en druekombinasjon som passet til.

Den røde vinen er produsert på 35% Merlot, 25% Alicante Bouschet, 25% Cabernet Sauvignon og 15% Tinta Roriz og lagret på eikefat i ca. 6 måneder.

IMG_1765

Vinen er fruktig og har en del eik, røyk og krydder. Den er fyldig og har rikelig med tanniner som gir de en litt stram ettersmak, jeg vil derfor anbefale den til mat, spesielt kraftige kjøttretter og norsk tapas. Jeg smakte den også til taco, det gikk den utrolig godt til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: