Château Musar og Musar Jeune 2012

Château Musar er et velkjent navn blant vinelskere, det er et legendarisk vinhus fra Libanon som mange har stiftet bekjentskap med via vinmonopolet. I likhet med mange andre land har det vært produsert vin i Libanon i flere tusen år, dessverre for vinmakerne førte den blodige borgerkrigen som startet i 1975 til at mange måtte gi seg. Ett av vinhusene som overlevde var Château Musar, grunnlagt i 1930 av den da 20 år gamle libaneseren Gaston Hochar.

21809035

Da sønnen Serge, utdannet vinmaker, overtok i 1959 bestemte han seg for å fjerne seg fra vinstilen faren hadde dyrket, nemlig Bordeaux-stilen og heller lage sin egen vin, det brukte han 18 år på å perfeksjonere! Broren Ronald ble med i familiebedriften i 1962 med ansvar for det finansielle og markedsføring. Det store gjennombruddet kom i 1979 under Bristol Wine Fair da 1976-årgangen ble kåret til årets oppdagelse, etter det ble England et stort marked og snart fulgte resten av verden etter. I 1984 blir Serge Hochar utnevnt `Man of the year` av magasinet Decanter for hans produksjon av vin gjennom borgerkrigen.

På henholdsvis 90- og 2000-tallet begynte også sønnene til de to brødrene i firmaet og i 2006 får den 180 hektar store vingården sin første økologiske sertifisering som den første i Libanon.

Jeg har smakt Musar Jeune 2012, en vin som hadde sin første årgang i 2007 og ble lagd for å møte kravene om å produsere en vin som kunne drikkes snarlig. Den har ikke vært borti eik og er produsert på druene Cinsault 60%, Syrah 20%, Cabernet Sauvignon 20%.

5892201-1

Denne vinen trenger å luftes, den forandret seg stort fra åpning til siste glass. Den har en aroma av mørke bær, krydder og litt lakris. Smaken er kompleks og fruktig med en del mørke bær og krydder, lang og fast ettersmak. En spennende vin!

Jeg skal helt klart smake mer fra Musar, den neste på listen er Ch. Musar 2007/2008.

En kommentar om “Château Musar og Musar Jeune 2012

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..