Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014

I dag har jeg en slags anbefaling, grunnen til at jeg sier «en slags» er at vinen er utsolgt fra leverandør, vi får kryss fingrene for at den kommer tilbake enten i 2014-drakt eller en ny årgang. Jeg snakker om amerikanske Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014!

IMG_2729

Dette er en rødvin fra det kjente området Sonoma i California, en pinot noir. Visstnok var prisen på 159,90 et pr-stunt fra produsenten for å få folk til å kjøpe og forelske seg i denne vinen… Det funket på meg for å si det sånn!

IMG_2731

Det hele begynte som en hippiedrøm på 60-tallet da Fred Cline tilbrakte sommerene sine hos bestefar hvor han lærte magien ved å dyrke ting fra jorden. Da han ble litt eldre ville han dyrke Rhône-viner med et amerikansk preg, han begynte å restaurere vinplanter som var over hundre år gamle på vingården sin og begynte produksjonen av Carignane, Marsanne, Roussane og Viognier.

I 1993 flyttet Fred og konen til Sonoma Valley, her plantet de Merlot, Chardonnay, Pinot Noir og Syrah og åpnet et smaksrom i et gammelt hus fra 1853 hvor folk kunne komme på smaking. I dag eier familien flere områder i Sonoma og andre steder i USA, til og med et lite område i Toscana har de kjøpt og restaurert.

Det finnes et fåtall viner fra Cline på vinmonopolet, jeg tenker å smake de andre også, jeg ble mektig imponert over Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014:

IMG_2732

Vinen har mye solbær, lakris, jordbær og urter i aromaen, meget kompleks og innbydende. Den er bløt i munnen, behagelig og har et godt preg av sødmefull frukt før den avslutter med litt kirsebærstein som gjør den balansert. En meget elegant og flott vin!

 

2 kommentarer til «Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2014»

  1. Fant siden din ved søk på vinen. Ta gjerne turen innom vår vinguide og legg gjerne inn kommentarer på de du har smakt med link til ditt flotte nettsted.

    Liker

  2. Tilbaketråkk: Cline Zinfandel 2014 | Vinhøna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: