2 viner fra Australske Hardys.

Det sier seg selv at Australia ikke har verdens lengste vinhistorie og eldste vinhus, men en del vinhus begynner faktisk å få en del år på baken, Hardys er en av dem!

hardys-logo

Thomas Hardy satte korken i sin første egenproduserte vinflaske i 1857, siden da har fem generasjoner fortsatt familietradisjonen på vingården. Thomas var originalt fra Devon og da han ankom Australia i 1850 fant han arbeid hos Sør-Australias første vinmaker John Reynell. Hardy gifter seg med Johanna og kjøper sin første eiendom, Bankside. Her planter han Shiraz og grenache i 1854 samtidig med at paret får sitt første barn, de påfølgende årene kommer også 5 barn til på gården.

På 1860-tallet vokser vinproduksjonen enormt og suksessen er et faktum. På 1880-tallet tar faren sønnene inn i forretningen og forandrer firmanavnet til Thomas Hardy & Son. De fortsetter å utvikle vingården inn på 1900-tallet og reiser sammen på studietur i Europa flere ganger. I 1904 brenner mye av Bankside ned, de brukte mye av vinen til å forsøke å stoppe brannen men lite av gården ble igjen.

I 1912 dør Thomas Hardy, han har opparbeidet seg et meget godt renommé og blir i dag regnet som faren av vinmaking i Sør-Australia. Etter hans død fortsetter familien det gode arbeidet hans og ekspanderer stort, på 40-tallet begynner de å eksportere vinen og til tross for andre verdenskrig og andre tragiske hendelser som en flystyrt hvor Tom Hardy omkommer vokser firmaet enormt. I dag er Hardys ett av Australias mektigste vinmerkevarer.

IMG_2751

Jeg har smakt Hardys Stamp Shiraz Cabernet Sauvignon 2014 og William Hardy Langhorne Creek Shiraz 2014, vinmonopolet har 9 forskjellige viner fra vinhuset men jeg valgte disse to fordi de går godt til krydret mat da det var det som sto på menyen denne kvelden.

Stamp er en linje som skal vise vinmakerens egenskap til å blande druer fra forskjellige vinregioner for å skape den best vinen, majoriteten av druene er fra varme lokasjoner for å skape viner med høy fruktighet og kropp.

IMG_2754

Stamp har en intens aroma av mørke bær, kirsebær og man kjenner godt at det er en Cabernet Sauvignon-blanding. Den er noe fyldig, litt krydret og har hint av eik i avslutningen.

William Hardy er en linje de skapte for å feire Bill Hardys 40 år jubileum i firmaet, her har de blandet druer fra varmt og kaldere klima for å skape elegante viner med dybde og intensitet.

IMG_2753

Den har en flott nese med mye krydder og mørke bær. Smaken er rund og fyldig, komplekse toner av bær og krydder. En del bjørnebær, mulberry og eik i avslutningen. Smaken sitter lenge i.

Begge vinene er gode, man kjenner at den siste er mer kompleks og forsvarer sin noe høyere pris men jeg kan absolutt anbefale begge. De passer godt til for eksempel krydrede spareribs og annen grillmat!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: