Dopff et Irion Cuvée René Dopff Gewurztraminer 2013/2014

De med god hukommelse husker kanskje at jeg smakte Dopff & Irion Gewurztraminer 2011 i forbindelse med en sommeliersmaking for en tid siden, da jeg ble ganske imponert tenkte jeg at jeg skulle prøve Dopff et Irion Cuvée René Dopff Gewurztraminer 2013/2014 også!

IMG_4808

Hovedstedet når man snakker om vinhuset Dopff & Irion er Chateau de Riquewihr som ligger i selve byen Riquewihr, konstruert i 1549 og egentlig hovedsetet til Prinsene av Wurtemberg som styrte over regionen i 5 århundrer. Dopff og Irionfamiliene kan spores til vingården allerede på det 16. århundre!

Riquewihr kalles «perlen i Alsace» og det er lett å se hvorfor på den nydelige arkitekturen i byen med bare litt over 1100 innbyggere.

Riquewihr_071

Dagens vin er selvfølgelig produsert på gewurztraminer, en veldig spennende drue om vinen blir produsert riktig.

IMG_4812

Vinen er veldig aromatisk og innbydende, man kjenner at den er noe yngre enn sin 2011 bror i halvflaske, men her er det bare å kjøpe inn flere å lagre… Masse florale toner, honning, litt krydder og moden frukt. Smaken er rund og balansert, følger nesen med den samme litt aprikossyltetøy-pregede smaken. Lang og god ettersmak. Mye vin for pengene!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..