Lindemans Gueuze

Jeg kjøpte meg en Lindemans Gueuze her om dagen, det er en type surøl som passer godt nå om sommeren!

Gueuze er som sagt et surøl, det lages ved å blande ung og gammel lambic (belgisk øl produsert på villgjær), for så å la dette gjære videre i flaske.

Om navnet «Gueuze» står følgende på Wikipedia:
Det har versert en rekke teorier om bakgrunnen for navnet geuze. Man antar at det henger sammen med Geuzenstraat (geusergaten) i Brussel, der et lambicbryggeri på 1800-tallet tappet sine brygg i tomflasker etter champagne, som på den tiden var i ferd med å erobre Belgia. Ølet fikk med seg litt sukker og gjæret videre på flaske, noe som muliggjorde salg i mindre mengder enn i de store fatene som til da hadde dominert. Det er fortsatt vanlig med korker som ligner champagnekorker, og for større flaskestørrelser kan man også se champagnelignende flasker. Navnet ser ut til å ha tatt veien fra «lambick de la rue de Gueuze» via «geuze-lambick» til bare «geuze».

Lindemans er et belgisk bryggeri som produserer mange forskjellige lambic-øl; fra kjente kriek og gueuze til framboise og basilikumøl.
De kan å produsere øl, det har de gjort siden 1822 og det begynte som et prosjekt for å holde de som jobbet på den tidligere gården til Lindemans opptatt om vinteren. (Da var det lite å gjøre på gården pluss at når sommeren kom hadde de masse forfriskende øl) I dag er de et stort internasjonalt bryggeri bestående av 31 personer.

Ølet har en fruktig og frisk aroma, mye sitrus og blomsterpreg. Det er noe mer søtlig enn jeg forventer, men fremstår som balansert. Det er forfriskende og tørt med en lang ettersmak.
Godt gueuzeøl!

En kommentar om “Lindemans Gueuze

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..