Slottsball på Schloss Lieser.

I mai var jeg på pressetur i Mosel, Tyskland. Dette var under vinfestivalen Mythos Mosel, og jeg var så heldig at jeg ble invitert på slottsball… (Dette var et event i forbindelse med festivalen og noe alle kunne kjøpe seg inn på)

Slottet ble lagd i 1884-1887, designet i Neo-Renaissance stil, for Eduard Puricelli, som var en industrialist og politiker i tillegg til å eie vinhuset, noe som forklarer økonomien til å bygge denne flotte bygningen. Datteren Maria tok i 1895 over slottet sammen med mannen Dr Clemens Freiherr von Schorlemer, og sammen utvidet de slottet med en Art Nouveau-del.
Det har byttet litt hender etter det, men nå er det i en prosess med å bli et 5-stjernes hotell…

Et eventyrslott med vinmarkene i bakgrunnen, så tysk man får det! Vi ble møtt med glass på glass med bobler, dette var nemlig en «Big Bottle» fest hvor alle vinhusene i området hadde donert magnumflasker og større til festen.

Etter en introduksjon av noen av de «unge vinmakerne» som var årets tema for vinfestivalen var det mat. Og hvilken mat….

Det var seks ulike middagsstasjoner man kunne forsyne seg fra, med flere 2 og 3 stjernes michelinkokker bak rattet, vi smakte alle inkludert verdens beste sushi, og vi hadde selvfølgelig tilgang på den beste vinen tenkelig til.

Litt stiv pris på festen var det, men da hadde man tilgang på all den fantastiske maten og så mye vin man ville hele kvelden. Hvor ofte har man «all you can eat» Michelinmat og kvalitetsvin liksom. Kan absolutt anbefales til neste år.

Kvelden ble avsluttet med et pyntet slott, sekt i glasset og et fantastisk fyrverkerishow over Moselelven. Kvelden var intet mindre enn fantastisk! Den som ikke hadde måtte lagt seg tidlig på grunn av en vinsmaking klokken 9 neste morgen…

Reise i samarbeid med Moselwein

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..