Domaine des Crêts Mâcon-Chardonnay L’échenault de Serre 2016

Det er sjelden jeg får en aha-opplevelse av noe jeg tilfeldigvis plukker opp på mitt lokale vinmonopol, men det gjorde jeg med Domaine des Crêts Mâcon-Chardonnay L’échenault de Serre 2016! (Jeg har nemlig vært overbevist om at jeg ikke er så glad i hvit Burgund vin…)

Domaine de Crêts holder til i den sydlige delen av Burgund, i appellasjonen Macon.
Dette vinhuset har en fin historie, det hele startet i 2013 da vinprodusenten Francois Lequin Colin sammen med en god venn dro ned fra Santenay for å se på denne eiendommen og vinmarkene som var til salgs.
Alle vinmarkene og plantene var i så god stand, at avgjørelsen ikke var vanskelig å ta.
Deres første årgang var 2014, med ekstremt lavt volum og nyplanting av vinmarker, og hvis man skal se på suksessen Francois har fått til med familievinhuset Domaine René Lequin-Colin er det bare å glede seg til fremtiden i Domaine de Crêts!

Vinmarken «l´Enchenault de Serre» består av kalkholdig leire og er ikke større enn 2,2 hektar, alderen på vinstokkene er mellom 5 og 25 år. Vinen har ligget på små eikefat i 12 mnd hvor 10-15% av fatene er nye fat.

Vinen har en delikat og innbydende aroma, deilige modne epler, sitrus, florale toner, litt krydder og behagelig fat. Den er rund, fyldig og har et godt fruktpreg, god syre og en deilig lang ettersmak med et fint fatpreg. En knakende god vin å servere i brede Burgundglass og nytes, både alene og til lyst kjøtt, fisk, sjømat, og ost.

Konklusjon: Jeg liker hvit Burgund godt! Dette blir slitsomt for lommeboka, ikke alle er et like godt kjøp som denne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..