To steder å spise i Wroclaw, Polen.

I juni i 2018 var jeg en liten tur i Wroclaw, Polen. Her er to restauranter jeg vil anbefale videre!

Lwia Brama, eller Løvens Port, er et supert sted å spise lunsj om du får sitte med den nydelige kirken i bakgrunnen! Restauranten er den eneste i denne delen av gamlebyen og har meget godt rykte.

Vinlisten deres er heller ikke slettest verst, med både lokal vin og internasjonale stjerner.

Da jeg var der spiste jeg tartar med dehydrert eggeplomme og syltet rødløk, stekt geitost med tomatsalsa og rabarbra gele, sur svinesuppe og gin-svidd kalvelever med pepperotmousse, nypoteter og demi glace med svidd løk.

Til dessert ble det en kaffe creme brulee med nøtter, appelsin og bringebærgele. Helt nydelig.

Prisene er også helt overkommelige, 70 kr for forrett, 40 for suppe, 100 for hovedrett og 40 for dessert. Et vinglass koster fra 40 kroner.

Taszka er en restaurant som ligger midt i sentrum, på main square. Det er også en vinbar/vinbutikk, med andre ord perfekt for en vinelsker som meg selv. Jeg og en kollega fra Russland stakk innom her en liten tur da vi var på pressetur, og jeg skal definitivt innom igjen neste gang!
Jeg startet med en cocktail:

En flott og floral gin sak. Mens min russiske følgesvenn kjøpte seg blekksprut.

Jeg kjøpte et glass portugisisk vin med en portugisisk tapas til. Begge rettene kostet ca. 60 kroner.

Det var så koselig å sitte ser å se på folk som gikk forbi på markedsplassen at det ble til at vi tok oss en øl også. En alle tiders lunsj.

En øl kostet ca. 30 kr, en cocktail 40-50 og en vin ca. det samme. Ikke billig til å være Polen med andre ord, men husk at dette er på selve markedsplassen og det dyreste området. Vel verdt det vil jeg si!

Det første måltidet var sponset på pressetur, det andre betalt selv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..