Craftbeer i Wroclaw.

Polen har virkelig seilet opp til å bli et favorittland når det kommer til øl og mat. De har et enormt utvalg med craftbeer til latterlige priser i forhold til her hjemme. Her får du en stor IPA til 30 kr, mens i Oslo får du 0,2 til 90 kr… Men det er ikke det vi skal snakke om i dag, jeg vil dele de beste craftbeer pubene i Wroclaw med dere!

Targowa – Craftbeer and Food:

Denne puben ligger i samme bygningen som matmarkedet (Hala Targowa), og har 16 øl på tap. Sånn i ettertid angrer jeg på at jeg ikke prøvde maten der også, den ser bra ut! Vi satt ute på uteserveringen, men inneserveringen så absolutt rustikk og typisk «craftbeer`ete» ut. Absolutt verd å ta turen innom om en går forbi.

Zlot Pies Restaurant:

Denne bryggeripuben ligger midt på market square (Rynek), så denne er det vanskelig å gå glipp av. Tasting Board med alle ølene deres til 40 kroner. Jeg spiste ikke der, men det var ei heller så fristende. Ølet derimot var godt, smak på ølet deres – spis et annet sted.

4Hops restaurant & Pub ligger rett inn i en sidegate fra hovedgaten, kun få minutter å gå fra Rynek.

Å gå inn på 4Hops var som å gå inn på en Mikkeller eller en Brewdog pub, kjempegodt ølutvalg, hyggelige ansatte og god stemning. Overraskende lite folk en lørdagskveld. Pubmaten deres så også god ut. En typisk plass jeg ville havnet hver kveld på ferie.

Kontynuacja:

Her var det litt mer folksomt, men også en utrolig flott ølliste på tap samt smakebrett. Her serveres også barsnacks, men jeg så aldri noen meny i omløp. Det var for øvrig her jeg smakte den beste polske ølen jeg har smakt til dags dato: Pan IPAni! Denne kjøpte vi en del da vi var i Gdansk i sommer, fantastisk øl!
Uansett, Kontynuacja anbefales, også denne puben kun få meter fra Rynek.

Pod Latarniami Restaurant:

Til tross for en litt dårlig start (den ansatte sa surt til meg at «vi serverer ikke mat altså», hvorpå jeg bare ville ha øl) en time før jeg måtte dra på flyplassen en søndagsmorgen så ble det et hyggelig besøk.

Godt utvalg på tap og flasker, man blir ikke ruinert av flaskeprisene i Polen slik man kan bli i Norge. Jeg så som nevnt ikke matmenyen.

Har du noen pubtips i Wroclaw? Legg gjerne igjen en beskjed.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..